Kuharica /

Polpete od tikvica kao predjelo ili prilog uz glavno jelo

Image

Kako napraviti polpete od tikvica? Donosimo vam recept za pripremu polpeta od tikvica.

19.8.2021.
16:23
VOYO logo

Polpete od tikvica idealni su dodatak glavnom jelu, ali mogu poslužiti i kao predjelo. Možete ih poslužiti uz umak prema izboru.

Za pripremu polpeta od tikvica trebaju vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 tikvice
  • 2 jaja
  • 4 mlada luka
  • 3 žlice nasjeckane svježe mente
  • 150 g izmrvljenog feta sira
  • 190 g krušnih mrvica
  • 1 i 1/4 žličice soli
  • prstohvat mljevene crvene paprike
  • svježe mljeveni crni papar
  • biljno ulje

Polpete od tikvica priprema:

Naribajte tikvice i posolite s 1/4 žličice soli. Stavite tikvice u cjedilo i promiješajte. Ostavite tikvice oko pola sata u cjedilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite ih i stisnite u male kuglice kako biste uklonili preostalu tekućinu.

Stavite tikvice u suhu posudu, dodajte narezan luk, metvicu i feta sir. Začinite s paprom i promiješajte. Na kraju dodajte umućena jaja, krušne mrvice i sol. Sve dobro izmiješajte i oblikujte kuglice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljajte u krušne mrvice.

Pržite ih na vrućem ulju oko 5 minuta. Stavite ih na papirnate ručnike neka se ocijedi višak masnoće. Polpete od tikvica su gotove, poslužite ih uz umak prema izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo