Polpete od tikvica idealni su dodatak glavnom jelu, ali mogu poslužiti i kao predjelo. Možete ih poslužiti uz umak prema izboru.
Za pripremu polpeta od tikvica trebaju vam sljedeći sastojci:
- 4 tikvice
- 2 jaja
- 4 mlada luka
- 3 žlice nasjeckane svježe mente
- 150 g izmrvljenog feta sira
- 190 g krušnih mrvica
- 1 i 1/4 žličice soli
- prstohvat mljevene crvene paprike
- svježe mljeveni crni papar
- biljno ulje
Polpete od tikvica priprema:
Naribajte tikvice i posolite s 1/4 žličice soli. Stavite tikvice u cjedilo i promiješajte. Ostavite tikvice oko pola sata u cjedilu.
Izvadite ih i stisnite u male kuglice kako biste uklonili preostalu tekućinu.
Stavite tikvice u suhu posudu, dodajte narezan luk, metvicu i feta sir. Začinite s paprom i promiješajte. Na kraju dodajte umućena jaja, krušne mrvice i sol. Sve dobro izmiješajte i oblikujte kuglice veličine oraha. Svaku kuglicu uvaljajte u krušne mrvice.
Pržite ih na vrućem ulju oko 5 minuta. Stavite ih na papirnate ručnike neka se ocijedi višak masnoće. Polpete od tikvica su gotove, poslužite ih uz umak prema izboru.