Polpete od brokule su prava poslastica koju možete jesti za doručak ručak ili kao užinu.
Ovo su sastojci za polpete od brokule:
- 1 veliki luk, tanko narezan
- 1 češanj češnjaka, sitno mljevenog
- 2 žlice naribanog svježeg đumbira
- 2 velike glavice brokule, uklonjene peteljke i cvjetići narezani na komadiće veličine grožđa
- pola šalice masnog vrhnja
- pola šalice svježe ricotte
- sol i papar po ukusu
- ulje
- krušne mrvice
Upute za pripremu polpeta od brokule:
Kuhajte brokulu na pari do svijetlo zelene boje. Ostavite da se ohladi pa dobro nasjeckajte.
U velikom loncu zagrijte žlicu maslinovog ulja, dodajte luk i kuhajte oko 3 minute, dok ne omekša. Umiješajte češnjak i 2 žlice đumbira, poklopite i kuhajte oko 5 minuta dok ne omekša. Umiješajte gusto vrhnje, smanjite vatru da zakuha i kuhajte par minuta dok se ne zgusne. Umiješajte brokulu.
Smjesu od brokule prebacite u procesor za hranu i izgnječite u pire dok ne postane glatka. Zatim umiješajte ricottu dok se sve ne sjedini. Posolite i popaprite po ukusu. Sada u smjesu dodajte 2 žlice krušnih mrvica i oblikujte polpete od brokule.
Za pečenje polpeta od brokule zagrijte tavu na srednje jako, dodajte ulja toliko da premaže dno. Stavite u jedan sloj polpeta od brokule, poklopite tepsiju i kuhajte par minuta dok ne porumene. Okrenite i pecite okruglice s druge strane još minutu-dvije dok ne porumene. Nastavite, po potrebi dodajte još ulja dok sve polpete od brokule ne budu kuhane.