OBRATITE POZORNOST / Pohranjujete li čokoladna jaja u hladnjak? Stručnjak otkriva zašto to nije poželjno

Image
Foto: Shutterstock

Većina ljudi čokoladu ponekad pohranjuje u hladnjak, pogotovo u vrućim danima, a stručnjak otkriva zašto to nije poželjno

31.3.2024.
14:06
Shutterstock
VOYO logo

Uskrs je vrijeme kada mnogi ljudi dobiju ogromnu količinu čokoladnih jaja, koja je gotovo nemoguće pojesti u jednom danu. Većina ljudi iz tog razloga ostatak čokoladnih jaja spremi u hladnjak, no je li to dobra ideja?

Image
RAPSODIJA OKUSA /

Recept za veličanstvenu uskrsnu tortu: Iznenadite obitelj ovom posebnom slasticom

Image
RAPSODIJA OKUSA /

Recept za veličanstvenu uskrsnu tortu: Iznenadite obitelj ovom posebnom slasticom

Stručnjak Tim Kelly (33) koji profesionalno isprobava uskršnja jaja za Morrisons, otkrio je kako biste zapravo trebali čuvati svoje ukusne poslastice, a to bi se moglo pokazati kontroverznim onima koji vole jesti ohlađene čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije pametno držati ih u hladnjaku

Rekao je da oni koji drže čokoladu u hladnjaku to rade pogrešno jer zapravo čini nešto poslastici što nije idealno.
"Ne biste trebali čuvati uskršnja jaja u hladnjaku. Ali ako inzistirate, trebali biste ih spremiti vrlo blizu vremena kada ćete ih pojesti", rekao je Tim za Mirror, a mnogi su se pitali zašto?

Image
Foto: Shutterstock

"Čuvanje čokolade u hladnjaku može poremetiti masnoću, a u biti kada se otopi i ponovno zagrije na sobnoj temperaturi, omogućuje masnoći da se kristalizira na određeni način, što joj daje teksturu koju svi vole u čokoladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ohladite čokoladu, ona poremeti strukturu masnoće i može se dogoditi ono što mi zovemo 'cvjetanje', a to je kada površina čokolade pobijeli jer masnoća izlazi na površinu, a ljudi to ne vole. To znači da je tekstura smiješna i da ne izgleda baš privlačno", objasnio je Tim.

Kako to zaobići?

No, otkrio je način kako to zaobići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Tim je priznao da jako voli hladnu čokoladu, pa je savjetovao da je najbolje čuvati je u hladnjaku 20 minuta prije jela. Pogotovo ljeti kad je malo toplije i čokolada malo omekša, dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Navala na tržnice uoči Uskrsa, službeno počela i predizborna kampanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo