Glavno jelo /

Recept kako pripremiti sočno i mekano pohano bijelo meso

Image
Foto: Pixabay

Pohano bijelo meso je super jelo koje možete pripremiti kao nedjeljni ručak uz pire krumpir i salatu. Kako se priprema pohano bijelo meso?

8.9.2022.
13:50
Pixabay
VOYO logo

Pohano bijelo meso ukusno su glavno jelo, nadjev za tjesteninu ili salatu ili za sendvič. Pohano bijelo meso čini brzo i jednostavno jelo koje je idealno za radnu večer.

Sastojci za pohano bijelo meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • jaje
  • 3/4 šalice mlijeka
  • 1 do 2 žlice ljutog umaka
  • šalica brašna
  • žličica soli
  • žličica crnog papra
  • ulje za prženje
  • 1/2 kg pilećih prsa bez kostiju i kože

Kako se priprema pohano bijelo meso?

U velikoj posudi umutite jaje, mlijeko i ljuti umak. U širokoj, plitkoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i papar. U velikoj, teškoj, dubokoj tavi zagrijte ulje na 180°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je ulje vruće, umočite pileći kotlet u smjesu jaja i mlijeka, premažite obje strane. Pustite da višak opadne, a zatim premažite smjesom od brašna. Premazanu piletinu pažljivo spustiti u vruće ulje. Po potrebi prilagodite toplinu ako ulje postane prehladno ili vruće. Ponovite s preostalim dijelovima.

Pržite piletinu oko 3 do 5 minuta sa svake strane, dok ne porumeni i bude pečena. Ocijedite piletinu na slojevima papirnatih ručnika ili smeđih papirnatih vrećica. Kada se ulje vrati na temperaturu, ponovite s preostalim kotletima. Pohano bijelo meso je gotovo i spremno za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo