Pohano bijelo meso ukusno su glavno jelo, nadjev za tjesteninu ili salatu ili za sendvič. Pohano bijelo meso čini brzo i jednostavno jelo koje je idealno za radnu večer.
Sastojci za pohano bijelo meso:
- jaje
- 3/4 šalice mlijeka
- 1 do 2 žlice ljutog umaka
- šalica brašna
- žličica soli
- žličica crnog papra
- ulje za prženje
- 1/2 kg pilećih prsa bez kostiju i kože
Kako se priprema pohano bijelo meso?
U velikoj posudi umutite jaje, mlijeko i ljuti umak. U širokoj, plitkoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i papar. U velikoj, teškoj, dubokoj tavi zagrijte ulje na 180°C.
Kad je ulje vruće, umočite pileći kotlet u smjesu jaja i mlijeka, premažite obje strane. Pustite da višak opadne, a zatim premažite smjesom od brašna. Premazanu piletinu pažljivo spustiti u vruće ulje. Po potrebi prilagodite toplinu ako ulje postane prehladno ili vruće. Ponovite s preostalim dijelovima.
Pržite piletinu oko 3 do 5 minuta sa svake strane, dok ne porumeni i bude pečena. Ocijedite piletinu na slojevima papirnatih ručnika ili smeđih papirnatih vrećica. Kada se ulje vrati na temperaturu, ponovite s preostalim kotletima. Pohano bijelo meso je gotovo i spremno za posluživanje.