Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Savjeti za pohanje pilećih prsa

Pohanje pilećih prsa izuzetno je lagan i jednostavan način pripreme ručka za cijelu obitelj. Kako savršeno pohati pileća prsa?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pohana pileća prsa jelo su koje djeca obožavaju jer pileća prsa budu hrskava i mekana. Osim toga, pohanje pilećih prsa ne zahtjeva puno vremena ni truda jer je ovo jelo gotovo za svega 20 minuta.

Sastojci potrebni za pohana pileća prsa su:

3 velika jaja

Krupna sol

1/3 šalice višenamjenskog brašna

3 1/2 šalice svježih krušnih mrvica

1 šalica biljnog ulja

8 tankih pilećih kotleta

kriške limuna, za posluživanje

Prije svega, za pohanje pilećih prsa potrebno je pripremiti smjesu. U plitkoj posudi umutite jaja sa žličicom soli te ostavite da odstoji 5 minuta. U drugu plitku posudu začinite brašno s 1/4 žličice soli. U trećoj plitkoj posudi začinite krušne mrvice s 1 žličicom soli.

U velikoj tavi zagrijte ulje na srednjem plinu. U međuvremenu osušite piletinu papirnatim ručnicima. Za pohanje pilećih prsa, potrebno ih je obložiti pripremljenim začinima. Premažite brašnom, otresite višak, pa umočite u jaje. Udubite u krušne mrvice, dvaput okrenite i tapkajte da se prilijepi.

Za pohanje pilećih prsa povećajte vatru na srednje jaku. Dodajte piletinu u tavu te kuhajte, povremeno lagano protresajući tavu, dok piletina ne porumeni, oko 4 minute. Okrenite hvataljkama te nastavite pohati pileća prsa porumene, još 2 do 3 minute. Pohanje pilećih prsa već je gotovo te je piletina spremna za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike