Savjeti za pohanje pilećih prsa
Pohana pileća prsa jelo su koje djeca obožavaju jer pileća prsa budu hrskava i mekana. Osim toga, pohanje pilećih prsa ne zahtjeva puno vremena ni truda jer je ovo jelo gotovo za svega 20 minuta.
Sastojci potrebni za pohana pileća prsa su:
3 velika jaja
Krupna sol
1/3 šalice višenamjenskog brašna
3 1/2 šalice svježih krušnih mrvica
1 šalica biljnog ulja
8 tankih pilećih kotleta
kriške limuna, za posluživanje
Prije svega, za pohanje pilećih prsa potrebno je pripremiti smjesu. U plitkoj posudi umutite jaja sa žličicom soli te ostavite da odstoji 5 minuta. U drugu plitku posudu začinite brašno s 1/4 žličice soli. U trećoj plitkoj posudi začinite krušne mrvice s 1 žličicom soli.
U velikoj tavi zagrijte ulje na srednjem plinu. U međuvremenu osušite piletinu papirnatim ručnicima. Za pohanje pilećih prsa, potrebno ih je obložiti pripremljenim začinima. Premažite brašnom, otresite višak, pa umočite u jaje. Udubite u krušne mrvice, dvaput okrenite i tapkajte da se prilijepi.
Za pohanje pilećih prsa povećajte vatru na srednje jaku. Dodajte piletinu u tavu te kuhajte, povremeno lagano protresajući tavu, dok piletina ne porumeni, oko 4 minute. Okrenite hvataljkama te nastavite pohati pileća prsa porumene, još 2 do 3 minute. Pohanje pilećih prsa već je gotovo te je piletina spremna za posluživanje. Dobar tek!
403 Forbidden