Kod pripreme za pohanje patlidžana, najprije odrežite vrh i oglulite kožu. Nakon toga patlidžan narežite po dužini na ploške debele oko jedan centimetar.
Obje strane svake kriške patlidžana pospite solju. Tepsiju s rubovima obložite papirom ili kuhinjskim ručnicima. Složite kriške patlidžana u jednom sloju. Na vrh stavite još jedan sloj kuhinjskih ili papirnatih ručnika. Na vrh postavite drugu tepsiju. Pustite da se kriške patlidžana cijede 30 do 60 minuta.
U međuvremenu stavite brašno u plitku zdjelu. Začinite prstohvatom soli. U plitkoj posudi začinite jaja s prstohvatom soli i umutite vilicom dok se smjesa ne sjedini. Dodajte unutra panko, crni papar, origano, češnjak u prahu, papriku, luk u prahu i izmiješajte dok se sve ne sjedini.
Dok se ulje zagrijava, panirajte ploške patlidžana. Svaki komad osušite papirnatim ili kuhinjskim ručnikom. Obje strane uvaljajte u brašno, pa u jaje, i krušne mrvice, nakon čega ih prebacite na poseban tanjur.
Kad je ulje dovoljno vruće, možete krenuti s pohanjem patlidžana. Pecite ih dvije do tri minute sa svake strane, dok ne porumene. Netom pohane patlidžane premjestite na papirnati ubrus.