Jela s mesom /

Kratki vodič i savjeti za pravilno pohanje mesa

Image
Foto: Pixabay

Pohanje mesa vrlo je popularan način pripreme mesa. Što sve treba znati o pohanju mesa?

15.9.2022.
11:17
Pixabay

Pohati možete bilo koje meso po želji. Možete pohati svinjetinu, teletinu, piletinu pa čak i ribu. Ukoliko pohate neke odreske ili teleće kotlete, potrebno je da komadi mesa nisu pre debeli.

Glavni sastojci za pohanje mesa su brašno, jaja i mlijeko i krušne mrvice. U jednu posudu ili duboki tanjur stavite brašno i začine po želji. U drugu posudu ili tanjur stavite umućeno jaje i malo mlijeka i u treću posudu ili tanjur stavite krušne mrvice.

Komade mesa po želji prvo stavite u posudu s brašnom i cijeli komad mesa prekrijte brašnom. Nakon što je meso prekriveno brašnom, stavite ga u mješavinu jaja i mlijeka. Komade mesa stavite u posudu s krušnim mrvicama i također cijeli komad prekrijte krušnim mrvicama.

Ostavite komade mesa da tako stoje nekoliko minuta. Nakon toga meso stavite u tavu s vrućim uljem i pohajte sa svake strane nekoliko minuta do kad ne poprimi boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
NOVE EPIZODE
VOYO logo