Jela s mesom / Kratki vodič i savjeti za pravilno pohanje mesa

Image
Foto: Pixabay

Pohanje mesa vrlo je popularan način pripreme mesa. Što sve treba znati o pohanju mesa?

15.9.2022.
11:17
Pixabay
VOYO logo

Pohati možete bilo koje meso po želji. Možete pohati svinjetinu, teletinu, piletinu pa čak i ribu. Ukoliko pohate neke odreske ili teleće kotlete, potrebno je da komadi mesa nisu pre debeli.

Glavni sastojci za pohanje mesa su brašno, jaja i mlijeko i krušne mrvice. U jednu posudu ili duboki tanjur stavite brašno i začine po želji. U drugu posudu ili tanjur stavite umućeno jaje i malo mlijeka i u treću posudu ili tanjur stavite krušne mrvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komade mesa po želji prvo stavite u posudu s brašnom i cijeli komad mesa prekrijte brašnom. Nakon što je meso prekriveno brašnom, stavite ga u mješavinu jaja i mlijeka. Komade mesa stavite u posudu s krušnim mrvicama i također cijeli komad prekrijte krušnim mrvicama.

Ostavite komade mesa da tako stoje nekoliko minuta. Nakon toga meso stavite u tavu s vrućim uljem i pohajte sa svake strane nekoliko minuta do kad ne poprimi boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo