Pohati možete bilo koje meso po želji. Možete pohati svinjetinu, teletinu, piletinu pa čak i ribu. Ukoliko pohate neke odreske ili teleće kotlete, potrebno je da komadi mesa nisu pre debeli.
Glavni sastojci za pohanje mesa su brašno, jaja i mlijeko i krušne mrvice. U jednu posudu ili duboki tanjur stavite brašno i začine po želji. U drugu posudu ili tanjur stavite umućeno jaje i malo mlijeka i u treću posudu ili tanjur stavite krušne mrvice.
Komade mesa po želji prvo stavite u posudu s brašnom i cijeli komad mesa prekrijte brašnom. Nakon što je meso prekriveno brašnom, stavite ga u mješavinu jaja i mlijeka. Komade mesa stavite u posudu s krušnim mrvicama i također cijeli komad prekrijte krušnim mrvicama.
Ostavite komade mesa da tako stoje nekoliko minuta. Nakon toga meso stavite u tavu s vrućim uljem i pohajte sa svake strane nekoliko minuta do kad ne poprimi boju.