Kada ne znate što pripremiti za predjelo ili međuobrok ili pak večeru, a imate višak starog kruha odlično je rješenje pohani kruh sa sirom.
Narežite kruh na tanke šnite, a sir na nešto deblje. Napravite sendvič od dvije šnite kruha između kojih ćete položiti krišku sira, pazeći da on ne viri van iz ovog sendviča.
Nakon što su sendviči spremni, pripremite smjesu u koju ćete umočiti vaše sendviče. Umutite dva jaja i mlijeko te začinite prema želji. U smjesu koju ste upravo napravili umočite sendviče sa obje strane i stavite ih pržiti na zagrijano ulje. Pržite ih s obje strane dok ne poprime zlatno–smeđu boju.
Kada ih maknete s ulja stavite ih na ubrus kako bi se maknuo višak ulja. Pohani kruh sa sirom je spreman za posluživanje.
Najukusniji je kada se posloži topli uz kečap, majonezu ili bilo koji prilog po vašoj želji.