Kuharica /

Pohana piletina u tavi - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Piletina pohana u tavi hrskava je i smeđa izvana, a mekana i sočna iznutra. Ovako pripremljena piletina u tavi neće biti suha.

16.9.2022.
11:18
Pixabay
VOYO logo

Kako bi pripremali pohanu piletinu u tavi pripazite da su vam komadi mesa dovoljno tanki. Od začina koristite sol i papar a možete dodati i neke druge začine po želji.

Sastojci potrebni za pripremu pohane piletine u tavi su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • piletina
  • krušne mrvice
  • jaje
  • malo mlijeka
  • sol
  • papar
  • ulje
  • brašno po želji

Upute za pripremu pohane piletine u tavi:

  1. Razbijte jaja u zdjelu i umutite ga. Dodajte i malo mlijeka, papra i soli.
  2. U drugu zdjelu stavite krušne mrvice.
  3. Komade piletine stavite u mješavinu jaja i prekrijte cijeli komad piletine a ako želite prije toga možete meso staviti i u posudu s brašnom pa zatim u jaje.
  4. Zatim piletinu stavite u posudu s krušnim mrvicama.
  5. Zagrijte ulje u tavi.
  6. Stavite komade piletine u vruće ulje u tavi i pohajte svaku stranu piletine otprilike 4 minute do kad ne poprimi boju.
  7. Nakon što je piletina pohana izvadite je iz tave i stavite u posudu s papirnatim ručnicima kako bi oni upili višak ulja.
  8. Pohanu piletinu iz tave servirajte po želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo