Friteza na vrući zrak radi kruženjem vrlo vrućeg zraka oko hrane, tako da je potrebna samo mala količina masnoće, a pregrijani zrak rezultira nevjerojatno sočnom piletinom. Sprej od maslinovog ulja dodaje pilećim prsima dodatnog okusa, a ako nemate sprej s uljem za kuhanje, ravnomjerno pokapajte malo ulja po komadima piletine.
Sastojci potrebni da se pripremi pohana piletina u fritezi na vrući zrak su:
- Maslinovo ulje ulje za kuhanje u spreju
- 600 grama pilećih prsa, bez kože i kostiju
- Sol i papar, po ukusu
- 200 grama višenamjenskog brašna
- 2 velika jaja, istučena
- 2 žličice Cajun začina za piletinu
- Sjeckani svježi peršin za ukras
Kako biste pripremili pohanu piletinu u fritezi na vrući zrak najprije poprskajte unutrašnjost košare friteze uljem za kuhanje u spreju. Pileća prsa temeljito osušite papirnatim ručnicima, a zatim ih lagano pospite košer soli i crnim paprom. Stavite 3 plitke posude na radnu površinu. U prvu posudu dodajte 100 grama brašna, u drugo razmućena jaja, a u treću pomiješajte preostalih 100 grama brašna i Cajun začin.
Umočite pileća prsa u prvu zdjelu s brašnom, okrećite ih da se dobro oblože. Premazana pileća prsa stavite u razmućeno jaje i preokrenite da premažete obje strane. Otresite višak smjese od jaja i umočite u začinjeno brašno, premazujući obje strane. Otresite višak brašna i stavite pileća prsa na tanjur. Ponovite s preostalim komadima piletine. Rasporedite pileća prsa u košaricu friteze i lagano ih poprskajte uljem u spreju. Postavite temperaturu friteze na 190°C i postavite mjerač vremena na 16 minuta. Na pola vremena pečenja okrenite pileća prsa i lagano ih poprskajte uljem za kuhanje. Kada vrijeme istekne, izvadite pileća prsa na pladanj za posluživanje i ukrasite ih peršinom te poslužite pohanu piletinu iz friteze na vrući zrak uz željeni prilog. Dobar tek!