Kuharica /

Kako se priprema ukusna i hrskava piletina u fritezi na vrući zrak?

Image
Foto: Pixabay

Pohana piletina u fritezi na vrući zrak brzo i jednostavno se priprema. Saznajte kako se priprema ukusna i hrskava piletina u fritezi na vrući zrak.

17.11.2022.
11:04
Pixabay
VOYO logo

Friteza na vrući zrak radi kruženjem vrlo vrućeg zraka oko hrane, tako da je potrebna samo mala količina masnoće, a pregrijani zrak rezultira nevjerojatno sočnom piletinom. Sprej od maslinovog ulja dodaje pilećim prsima dodatnog okusa, a ako nemate sprej s uljem za kuhanje, ravnomjerno pokapajte malo ulja po komadima piletine.

Sastojci potrebni da se pripremi pohana piletina u fritezi na vrući zrak su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Maslinovo ulje ulje za kuhanje u spreju
  • 600 grama pilećih prsa, bez kože i kostiju
  • Sol i papar, po ukusu
  • 200 grama višenamjenskog brašna
  • 2 velika jaja, istučena
  • 2 žličice Cajun začina za piletinu
  • Sjeckani svježi peršin za ukras

Kako biste pripremili pohanu piletinu u fritezi na vrući zrak najprije poprskajte unutrašnjost košare friteze uljem za kuhanje u spreju. Pileća prsa temeljito osušite papirnatim ručnicima, a zatim ih lagano pospite košer soli i crnim paprom. Stavite 3 plitke posude na radnu površinu. U prvu posudu dodajte 100 grama brašna, u drugo razmućena jaja, a u treću pomiješajte preostalih 100 grama brašna i Cajun začin.

Umočite pileća prsa u prvu zdjelu s brašnom, okrećite ih da se dobro oblože. Premazana pileća prsa stavite u razmućeno jaje i preokrenite da premažete obje strane. Otresite višak smjese od jaja i umočite u začinjeno brašno, premazujući obje strane. Otresite višak brašna i stavite pileća prsa na tanjur. Ponovite s preostalim komadima piletine. Rasporedite pileća prsa u košaricu friteze i lagano ih poprskajte uljem u spreju. Postavite temperaturu friteze na 190°C i postavite mjerač vremena na 16 minuta. Na pola vremena pečenja okrenite pileća prsa i lagano ih poprskajte uljem za kuhanje. Kada vrijeme istekne, izvadite pileća prsa na pladanj za posluživanje i ukrasite ih peršinom te poslužite pohanu piletinu iz friteze na vrući zrak uz željeni prilog. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo