Pivski gulaš s mahunama recept je za glavno jelo koje će vas oduševiti . Donosimo recept za pivski gulaš mahunama.
Sastojci za pivski gulaš s mahunama:
- 800 g goveđeg odreska, narezanog na komade promjera 4 cm
- 1 ½ žlice slatke paprike
- žličica čilija
- 2 žličice kima
- ¼ šalice glatkog brašna
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 luka, sitno narezana
- 1 šalica (250 ml) goveđeg temeljca sa smanjenom količinom soli
- 1 šalica piva (250 ml)
- 8 krumpira, na četvrtine
- 1/2 snopa kelja, stabljike uklonjene, lišće isjeckano
- mahune, kiselo vrhnje, sitno sjeckani vlasac, kriške limuna, za posluživanje
Govedinu, papriku, čili, kim i brašno stavite u posudu i miješajte dok se ne sjedine. Začinite po želji. Zagrijte polovicu ulja u velikoj posudi na srednje jakoj vatri i ubacite govedinu otresajući višak brašna, u serijama, 4-5 minuta ili dok ne porumeni. Zatim govedinu izvadite na tanjur i odložite sa strane.
Zagrijte preostalo ulje u istoj posudi na umjerenoj vatri. Dodajte luk i kuhajte 4-5 minuta ili dok ne omekša. Vratite govedinu u lonac, dodajte temeljac, zatim pivo i pustite da zavrije. Smanjite vatru na lagano pirjanje i kuhajte poklopljeno 1 sat i 15 minuta. Dodajte krumpir i mahune, poklopite i kuhajte još 30 minuta ili dok govedina i krumpir ne omekšaju, dodajući dodatni temeljac ili vodu, ako je potrebno. Smanjite vatru i ubacite kelj u posudu. Nakon toga uklonite lonac s vatre.
Pivski gulaš s mahunama poslužite s domaćim kruhom.