Recept za gulaš /

Pivski gulaš s mahunama za savršen glavni obrok

Image

Pivo i meso su najbolji prijatelji u ovom pivskom gulašu s mahunama. Pivski gulaš s mahunama možete napraviti za idući ručak.

28.9.2021.
13:22
VOYO logo

Pivski gulaš s mahunama recept je za glavno jelo koje će vas oduševiti . Donosimo recept za pivski gulaš mahunama.

Sastojci za pivski gulaš s mahunama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 800 g goveđeg odreska, narezanog na komade promjera 4 cm
  • 1 ½ žlice slatke paprike
  • žličica čilija
  • 2 žličice kima
  • ¼ šalice glatkog brašna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 luka, sitno narezana
  • 1 šalica (250 ml) goveđeg temeljca sa smanjenom količinom soli
  • 1 šalica piva (250 ml)
  • 8 krumpira, na četvrtine
  • 1/2 snopa kelja, stabljike uklonjene, lišće isjeckano
  • mahune, kiselo vrhnje, sitno sjeckani vlasac, kriške limuna, za posluživanje

Govedinu, papriku, čili, kim i brašno stavite u posudu i miješajte dok se ne sjedine. Začinite po želji. Zagrijte polovicu ulja u velikoj posudi na srednje jakoj vatri i ubacite govedinu otresajući višak brašna, u serijama, 4-5 minuta ili dok ne porumeni. Zatim govedinu izvadite na tanjur i odložite sa strane.

Zagrijte preostalo ulje u istoj posudi na umjerenoj vatri. Dodajte luk i kuhajte 4-5 minuta ili dok ne omekša. Vratite govedinu u lonac, dodajte temeljac, zatim pivo i pustite da zavrije. Smanjite vatru na lagano pirjanje i kuhajte poklopljeno 1 sat i 15 minuta. Dodajte krumpir i mahune, poklopite i kuhajte još 30 minuta ili dok govedina i krumpir ne omekšaju, dodajući dodatni temeljac ili vodu, ako je potrebno. Smanjite vatru i ubacite kelj u posudu. Nakon toga uklonite lonac s vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pivski gulaš s mahunama poslužite s domaćim kruhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo