Pita sa špinatom recept je za pitu koju će obožavati svi ljubitelji pita. Postoje različiti recepti za pite, a ako niste probali pitu sa špinatom vrijeme je da probate.
Pita sa špinatom priprema se jednostvno, gotova je za manje od sat vremena.
Sastojci za pitu sa špinatom:
- 1 kg špinata (može i smrznuti)
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- crveni luk
- 4 mlada luka
- 30 dkg feta sira
- 2 dkg mente
- 3 grančice origana
- 5 dkg bulgur pšenice
- 2 jaja
- kora od limuna
- muškatni oraščić
- 25 dkg tijesta za pitu
- ulje
Pita sa špinatom priprema:
Špinat dobro operite i narežite. Stavite u cijedilo i začinite sa soli. Sve dobro izmiješajte.
Pržite crveni luk na ulju dok ne omekša, makite s vatre i dodajte mladi luk. Ulijte u veliku posudu s feta sirom, začinskim biljem i bulgurom.
Istisnite tekućinu iz špinata, umiješajte ga u smjesu sa sirom, dodajte jaje, naribanu koricu limuna, malo ulja i muškatni oraščić.
Promiješajte rukama i začinte sa soli ako je potrebno.
Pripremiti lim za pečenje, premažite ga maslinovim uljem i obložite korom za pite. Raspodijelite nadjev po kori i poravnajte vrh. Prekrijte s drugom korom, pokapajte koru uljem i utisnite rub.
Pecite pitu sa špinatom na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Poslužite je kada je još topla.