Recepti za pite su brojni, donosimo vam recept za slanu pitu - pitu od svježeg sira, mini rajčica i mozzarelle.
Ovdje je recept za pitu od svježeg sira, mini rajčica i mozzarelle.
1 gotova kora za pitu ili lisnato tijesto
1 žlica maslaca otopljenog
200 g čvrste mozzarelle tanko narezane (200 grama)
150 g sira gaude (ili bilo kojeg mekog sira po izboru)
5 – mini rajčica, tanko narezanih
1 1/2 žličica origana
1 žličica bosiljka
1/4 -1/2 žličice soli
1 1/4 žlice maslinovog ulja za podlijevanje
3-5 listova svježeg bosiljka
Prethodno zagrijte pećnicu na 190°. Okrugli kalup za pizzu lagano namastite 30 cm.
Na pripremljenu tepsiju stavite lisnato tijesto / slanu koru, premažite ga rastopljenim maslacem, prelijte prvo tanko narezanom mozzarellom, zatim tanko narezanim gauda sirom, a na kraju tankim kriškama rajčice. Pospite solju, origanom i bosiljkom te pokapajte maslinovim uljem.
Pecite otprilike 35 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite i pospite nasjeckanim svježim bosiljkom. Pitu od svježeg sira, mini rajčica i mozzarelle izrežite i poslužite na tanjur.