Recept i priprema /

Kako se radi pita od suhih smokava?

Image

Ako kod kuće imate suhe smokve, pripremite pitu od suhih smokava. Pita od suhih smokava prisjetiti će vas na ljetne okuse Mediterana.

9.7.2022.
15:23
VOYO logo

Suhe smokve se osim za grickanje mogu iskoristiti i za izradu pite od suhih smokava. Pita od suhih smokava je jako ukusna i sigurno će vam se svidjeti.

Sastojci za tijesto za pitu od suhih smokava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 jaja
  • maslac
  • 20 dkg šećera
  • malo mlijeka
  • prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 40 dkg brašna (glatkog)

Nadjev za pitu od suhih smokava:

  • 40 dkg suhih smokava
  • 1 dcl vode
  • 10 dkg čokolade
  • 15 dkg šećera

Pita od suhih smokava priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi korak u izradi pite od suhih smokava je priprema tijesta. Za pripremu tijesta pomiješajte sve sastojke osim mlijeka, jaja i margarina. Jajima dodajte malo mlijeka i lagano ih umutite pa dodajte u smjesu. Maslac otopite na laganoj vatri pa možete dodati i njega. Od svih tih sastojaka umijesite tijesto. Kada je gotovo, tijesto mora biti glatko i povezano. Stavite tijesto na hlađenje u zamrzivač na pola sata.

Za pripremu nadjeva morate skuhati suhe mljevene smokve. Kuhajte ih u vodi sa šećerom sve dok se šećer ne otopi. Kada se smjesa sjedinila, dodajte čokoladu i miješajte dok se ona ne otopi. Nadjev pustite da se ohladi, a tijesto prepolovite na pola. Razvaljujte obje polovice. Jednu stavite na dno lima za pečenje i nadjenite ga nadjevom. Drugu polovicu tijesta stavite na nadjev. Stavite je u pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i peći 30 – 40 minuta.

Vaša pita od suhih smokava je spremna za jelo, dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo