Pita od mljevenog mesa uz salatu prema izboru kompletno je glavno jelo. Kako napraviti pitu od mljevenog mesa?
Sastojci za pitu od mljevenog mesa:
- 225 g hladnog maslaca, narezanog na kockice
- 350 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 280 g mljevenog mesa
- 1 malo jaje
Priprema pite od mljevenog mesa:
Za izradu tijesta za pitu od mljevenog mesa utrljajte maslac u brašno, a zatim umiješajte šećer i prstohvat soli. Tijesto mijesite kratko i sjedinite ga u kuglu. Nemojte dodavati tekućinu. Tijesto će biti prilično čvrsto, poput prhkog tijesta.
Nakon toga zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Napravite 18 rupa u dva kalupa za pljeskavice s 12 rupa tako da u svaku rupu utisnete male kuglice tijesta veličine oraha.
Žlicom ubacite mljeveno meso u pite. Uzmite malo manje kuglice tijesta nego prije i tapkajte ih između ruku kako biste napravili okrugle poklopce, dovoljno velike da prekriju pite.
Pokrijte pite s poklopcima, nježno pritisnite rubove kako bi se zapekli. Ne morate ih zatvarati mlijekom ili jajetom jer će se same zalijepiti.
Razmućenim jajetom premažite vrhove pite od mljevenog mesa. Pecite 20 minuta dok ne porumene. Ostavite da se hlade u limu oko pet minuta, a zatim ih izvadite na rešetku.