Rođendani, obiteljski ručkovi ili večere, godišnjice i različite druge svečane prilike idealne su da se pripremi pita od meda. Pita od meda je sladak i ukusan kolač i malo tko ga ne voli. Pita od meda sastojci i pita od meda recept možete pronaći niže u tekstu!Pita od meda sastojci:
Pita od meda - kore:
- 50 g margarina
- 150 g šećera
- 2 žlice meda
- 2 jaja
- vrećica praška za pecivo.
Pita od meda - krema:
- pola litre mlijeka
- 200 g šećera
- vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 5 – 6 žlica brašna.
Pita od meda - recept:
Umutite jaja i ostavite ih sa strane sve dok na pari ne otopite margarin, med i šećer. Nakon što se margarin malo ohladio pridružite mu jaja i promiješajte. U margarin sada možete dodati i brašno i prašak za pecivo. Od pridruženih sastojaka zamijesite tijesto pa ga stavite u frižider na 20 minuta. Kasnije to tijesto podijelite na 4 jednaka dijela i razvucite ih. Razvučeno tijesto pecite u pećnici na 160 stupnjeva oko 10 minuta.
Nakon pečenja kora, možete se baciti na pripremu kreme. Za kremu pomiješajte polovicu mlijeka, brašno, šećer i vanilin šećer. Preostalo mlijeko zakuhajte pa u njega postepeno dodavajte smjesu koju ste prethodno izradili. Kremu kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta i miješajte cijelo vrijeme. Kada se krema dovoljno zgusnula umiješajte maslac.
Pita od meda priprema se tako da na koru namažete kremu, pa zatim je prekrijete drugom korom i ponavljate postupak sve dok imate materijala.