Kuharica /

Pripremite pitu krumpirušu i uživajte u svakom zalogaju

Image

Jeste li probali pitu krumpirušu? Ako niste vrijeme je da pripremite pitu krumpirušu.

24.8.2021.
10:00
VOYO logo

Pita krumpiruša jedan je od recepata kako možete pripremiti krumpir. Pripremite pitu od krumpira i uživajte u svakom zalogaju. Ova pita možete se pripremiti kao glavno jelo ili predjelo.

Za pripremu pite krumpiruše potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg prhkog tijesta
  • malo glatkog brašna za posipanje
  • jaje
  • 50 ml maslinovog ulja
  • luk
  • 75 g pancete
  • 2 žlice peršina sitno nasjeckanog
  • 60 dkg krumpira
  • 3 dkg brašna
  • 3 dkg maslaca
  • sol
  • papar

Pita krumpiruša priprema:

Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U loncu na umjerenoj vatri pržite pancetu oko 4 minute. Nakon toga izvadite je na kuhinjski papri.

Dodajte luk u tavu s pola maslinovog ulja i na laganoj vatri prižite oko 5 minuta uz povremeno miješanje.

Pripremite ovalnu keramičku posudu za pečenje pite. Nauljite je s preostalnim maslinovim uljem.

Dodajte krumpir narezan na krište. Začinite krumpir sa soli i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krumpir složite pancetu i luk. Pospijte peršin koji ste nasjeckali.

Otopite maslac u drugoj posudi, umiješajte brašno i pirjajte oko dvije minute. Polako dodajte mlijeko i kada nastane gusti umak. Prelijte umak preko krumpira i luku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvaljajte prhko tijesto i s njim prekrijte krumpir i luk. Premažite ga s umućenim jajetom. U sredini napravite prorez kako bi zrak mogao izlaziti tijekom pečenja.

Pecite oko 50 minuta dok tijesto ne postane zlatno-smeđe boje. Pita krumpiruša je gotova, poslužite je dok je još topla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo