Ako ne znate koje jelo bez glutena pripremiti, možete pripremiti pitu bez glutena. Odlična i ukusna pita bez glutena bezglutensko je jelo koje će vas oduševiti.
Sastojci za pitu bez glutena:
- 175 g bezglutenskog brašna
- 85 g maslaca
- 50 g cheddara, naribanog
- 1 žličica senfa
Za nadjev za pitu bez glutena:
- 25 g maslaca
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 500 g pilećih prsa bez kože bez kostiju
- 2 poriluka
- 350 ml vrućeg pilećeg temeljca
- 1 žlica bezglutenskog brašna
- 85 g potočarki
- 1 žlica mlijeka
Pita bez glutena priprema:
Kako biste napravili pitu bez glutena najprije pomiješajte bezglutensko brašno, prstohvat soli i maslac u zdjeli, a zatim umiješajte sir. Pomiješajte dvije žlice hladne vode sa senfom i umiješajte. Oblikujte tijesto. Zamotajte i ohladite 30 minuta.
U tavi zagrijte maslac i ulje i pržite piletinu pet minuta dok ne porumeni. Dodajte poriluk i pržite oko tri minute dok ne omekša. Dodajte temeljac, zakuhajte pa poklopite i lagano kuhajte 15 minuta.
Za pitu bez glutena zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Piletinu i poriluk šupljikavom žicom premjestite u posudu za pite, a temeljac ostavite u tavi na laganoj vatri.
Pomiješajte brašno i žlicu hladne vode da dobijete pastu. Razrijedite s dvije žlice temeljca, pa dodajte u tavu s ostatkom temeljca i miješajte bez prestanka dok se ne zgusne. Skinite s vatre, umiješajte potočarke i začinite.
Tijesto za pitu bez glutena razvaljajte između dva komada prozirne folije da bude malo veće od posude. Skinite gornji dio folije i podignite tijesto na oklagiju s prozirnom folijom ispod. Položite tijesto stranom prema dolje preko nadjeva.
Odvojite film, a zatim podrežite oko ruba. Napravite malu rupu u sredini. Pecivo premažite mlijekom. Pitu bez glutena pecite 25 do 30 minuta dok ne porumeni.