Jela bez glutena /

Pita bez glutena - recept i priprema

Image

S obzirom da je sve više ljudi alergično na gluten, trebamo prilagođavati i recepte. Kako napraviti pitu bez glutena?

12.3.2022.
14:08
VOYO logo

Ako ne znate koje jelo bez glutena pripremiti, možete pripremiti pitu bez glutena. Odlična i ukusna pita bez glutena bezglutensko je jelo koje će vas oduševiti.

Sastojci za pitu bez glutena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 175 g bezglutenskog brašna
  • 85 g maslaca
  • 50 g cheddara, naribanog
  • 1 žličica senfa

Za nadjev za pitu bez glutena:

  • 25 g maslaca
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 500 g pilećih prsa bez kože bez kostiju
  • 2 poriluka
  • 350 ml vrućeg pilećeg temeljca
  • 1 žlica bezglutenskog brašna
  • 85 g potočarki
  • 1 žlica mlijeka

Pita bez glutena priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste napravili pitu bez glutena najprije pomiješajte bezglutensko brašno, prstohvat soli i maslac u zdjeli, a zatim umiješajte sir. Pomiješajte dvije žlice hladne vode sa senfom i umiješajte. Oblikujte tijesto. Zamotajte i ohladite 30 minuta.

U tavi zagrijte maslac i ulje i pržite piletinu pet minuta dok ne porumeni. Dodajte poriluk i pržite oko tri minute dok ne omekša. Dodajte temeljac, zakuhajte pa poklopite i lagano kuhajte 15 minuta.

Za pitu bez glutena zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Piletinu i poriluk šupljikavom žicom premjestite u posudu za pite, a temeljac ostavite u tavi na laganoj vatri.

Pomiješajte brašno i žlicu hladne vode da dobijete pastu. Razrijedite s dvije žlice temeljca, pa dodajte u tavu s ostatkom temeljca i miješajte bez prestanka dok se ne zgusne. Skinite s vatre, umiješajte potočarke i začinite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto za pitu bez glutena razvaljajte između dva komada prozirne folije da bude malo veće od posude. Skinite gornji dio folije i podignite tijesto na oklagiju s prozirnom folijom ispod. Položite tijesto stranom prema dolje preko nadjeva.

Odvojite film, a zatim podrežite oko ruba. Napravite malu rupu u sredini. Pecivo premažite mlijekom. Pitu bez glutena pecite 25 do 30 minuta dok ne porumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo