Recept i priprema /

Piletina u woku s rižom glavno jelo za sve prigode

Image
Foto: Pixabay

Uživajte u pripremi piletine u woku s rižom pomoću ovih savjeta koji će vam pomoći da postignete autentični kineski okus. Kako se priprema piletina u woku s rižom?

17.8.2022.
12:03
Pixabay
VOYO logo

Riža pržena s piletinom, graškom i mrkvom daje potpuno glavno jelo. Pripremite ovu piletinu u woku s rižom i začinite cijeli svoj tjedan.

Sastojci za piletinu u woku s rižom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica biljnog ulja
  • 1 žlica soja umaka
  • 500 g piletine narezane na male komadiće
  • 3 šalice kuhane riže
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 1 manja glavica bijelog luka nasjeckana
  • 1 šalica smrznutog graška i odmrznute mrkve
  • 2-3 žlice soja umaka više ili manje po ukusu
  • 2 velika jaja lagano umućena
  • 2 žlice nasjeckanog mladog luka po želji

Piletina u woku s rižom – priprema:

U veliku tavu ili wok dodajte biljno ulje i sojin umak. Dodajte piletinu i kuhajte dok ne postane lagano smeđa i kuhana. Izvadite i ostavite sa strane. Na dno ulijte sezamovo ulje. Dodajte bijeli luk i grašak te mrkvu i pržite dok ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk, grašak i mrkvu gurnite na stranu, a na drugu stranu izlijte razmućena jaja. Razmutite jaja. Kad su kuhana, pomiješajte jaja sa mješavinom povrća. Dodajte rižu i piletinu u mješavinu povrća i jaja. Ulijte soja umak na vrh. Miješajte i pržite mješavinu riže i povrća dok se ne zagrije i sjedini. Po želji dodajte nasjeckani mladi luk. Vaša piletina u woku s rižom je gotova. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo