Glavno jelo /

Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način

Image

Umak od rajčice i to pripremljen na mediteranski način poslužen s tjesteninom daje cjelokupni obrok. Saznajte kako pripremiti piletinu u umako od rajčica na mediteranski način.

25.8.2021.
14:04
VOYO logo

Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način glavno je jelo koje možete poslužiti u svim prigodama. Tjestenina se najčešće priprema u kombinaciji s različitim umacima, umak od rajčice česti je dodatak tjestenine. Jeste li probali umak od rajčice na mediteranski način?

Za pripremu jela piletina u umaku od rajčica na mediteranski način potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pile
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka oguljena i nasjeckana
  • 25 rajčica
  • 1 koncentrata rajčice
  • 10 crnih maslina bez koštica
  • ¼ šalice bosiljka, svježi
  • 2 žlice majčine dušice, svježe
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica crnog papra
  • ¾ šalice feta sira
  • 40 dkg tjestenine

Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način priprema:

Piletinu začinite sa soli i paprom, utrljajt maslac i pecite na 190 stupnjeva oko 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi na luku pržite luk 5 minuta. Dodajte češnjak, rajčicu i majčinu dušicu. Kuhajte 10 minuta.

Dodajte nasjeckanu rajčicu i pirjajte 15 minuta. Nakon toga dodajte masline, bosiljak i sve začinite sa soli i paprom prema želji.

Nakon 45 minuta oko piletine stavite malo umaka od rajčice i pecite još sat vremena.

Prije kraja pečenja prelijte pile s preostalim umakom i izmrvite feta sir u umako od rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite još 20 minuta i poslužite s tjesteninom koju ste skuhali u slanoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo