Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način glavno je jelo koje možete poslužiti u svim prigodama. Tjestenina se najčešće priprema u kombinaciji s različitim umacima, umak od rajčice česti je dodatak tjestenine. Jeste li probali umak od rajčice na mediteranski način?
Za pripremu jela piletina u umaku od rajčica na mediteranski način potrebni su vam sljedeći sastojci:
- pile
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka oguljena i nasjeckana
- 25 rajčica
- 1 koncentrata rajčice
- 10 crnih maslina bez koštica
- ¼ šalice bosiljka, svježi
- 2 žlice majčine dušice, svježe
- 1 žličica soli
- 1 žličica crnog papra
- ¾ šalice feta sira
- 40 dkg tjestenine
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način priprema:
Piletinu začinite sa soli i paprom, utrljajt maslac i pecite na 190 stupnjeva oko 45 minuta.
Na tavi na luku pržite luk 5 minuta. Dodajte češnjak, rajčicu i majčinu dušicu. Kuhajte 10 minuta.
Dodajte nasjeckanu rajčicu i pirjajte 15 minuta. Nakon toga dodajte masline, bosiljak i sve začinite sa soli i paprom prema želji.
Nakon 45 minuta oko piletine stavite malo umaka od rajčice i pecite još sat vremena.
Prije kraja pečenja prelijte pile s preostalim umakom i izmrvite feta sir u umako od rajčice.
Pecite još 20 minuta i poslužite s tjesteninom koju ste skuhali u slanoj vodi.