Recept i priprema / Piletina u umaku od meda sočno i ukusno glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji? Piletina u umaku od meda jelo je za vas. Evo kako se priprema piletina u umaku od meda.

1.4.2022.
13:01
Pixabay
VOYO logo

Piletina u umaku od meda izvrstan je ručak za cijelu obitelj. Rezultat ovog recepta me hrskava i nježna piletina u slatkom umaku od meda.

Sastojci potrebni za pripremu piletine u umaku od meda su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pileća prsa
  • sol i papar
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 6 češnja češnjaka
  • 1/3 šalice meda
  • 1/4 šalice vode
  • 2 žlice rižinog vinskog octa
  • žlica umaka od soje

Za pripremiti piletinu u umaku od meda najprije začinite piletinu solju, paprom i češnjakom u prahu. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri te pecite pileća prsa s obje strane dok ne postanu zlatne boje. Smanjite vatru nakon prženja s obje strane, pokrijte tavu poklopcem i nastavite peći dok se piletina ne skuha, a okrećite svakih 5 minuta dok ne bude gotova. Piletina je pečena, a sada je vrijeme za pripremiti umak od meda.

Poredajte piletinu u tavu i dodajte češnjak između piletine i pržite dok ne zamiriše. Dodajte med, vodu, ocat i soja sos. Pojačajte vatru na srednje jaku i nastavite kuhati piletinu u umaku od meda dok umak zgusne. Piletina u umaku od meda već je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo