Recept i priprema /

Piletina u umaku od meda sočno i ukusno glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Volite eksperimentirati u kuhinji? Piletina u umaku od meda jelo je za vas. Evo kako se priprema piletina u umaku od meda.

1.4.2022.
13:01
Pixabay
VOYO logo

Piletina u umaku od meda izvrstan je ručak za cijelu obitelj. Rezultat ovog recepta me hrskava i nježna piletina u slatkom umaku od meda.

Sastojci potrebni za pripremu piletine u umaku od meda su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pileća prsa
  • sol i papar
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 6 češnja češnjaka
  • 1/3 šalice meda
  • 1/4 šalice vode
  • 2 žlice rižinog vinskog octa
  • žlica umaka od soje

Za pripremiti piletinu u umaku od meda najprije začinite piletinu solju, paprom i češnjakom u prahu. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri te pecite pileća prsa s obje strane dok ne postanu zlatne boje. Smanjite vatru nakon prženja s obje strane, pokrijte tavu poklopcem i nastavite peći dok se piletina ne skuha, a okrećite svakih 5 minuta dok ne bude gotova. Piletina je pečena, a sada je vrijeme za pripremiti umak od meda.

Poredajte piletinu u tavu i dodajte češnjak između piletine i pržite dok ne zamiriše. Dodajte med, vodu, ocat i soja sos. Pojačajte vatru na srednje jaku i nastavite kuhati piletinu u umaku od meda dok umak zgusne. Piletina u umaku od meda već je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo