Za pripremu piletine u glinenoj posudi potrebno je otprilike pola sata s pripremom i pečenjem. Uz piletinu u glinenoj posudi možete dodati i druge namirnice po želji.
Sastojci koji su potrebni za pripremu piletine u glinenoj posudi su:
- voda
- 2 žlice ulja
- nasjeckana crvena paprika
- češanj češnjaka, nasjeckan
- komad đumbira, oguljen i narezan
- 450 g pilećih prsa
- sol
- luk, narezani
Upute za pripremu piletine u glinenoj posudi:
Stavite malo ulja u glinenu posudu i dodajte papriku, češnjak i polovicu đumbira i pržite na umjerenoj vatri dok ne zamiriši, oko 20 sekundi. Dodajte piletinu, sol i ostale željene začine i pržite do kad ne poprimi bijelu boju.
Dodajte luk, vode i zakuhajte.
Poklopite, smanjite vatru na nisku i pirjajte dok se piletina ne skuha, a umak se malo zgusne, oko 8 minuta. Dodajte mladi luk i kuhajte još 3 minute. Umiješajte preostali đumbir i maknite lonac s vatre.
Piletina u glinenoj posudi je gotova i spremna za posluživanje.