Jela iz woka /

Piletina s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku

Image

Piletina s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku uvijek je dobro riješenje ako ste u žurbi. Donosimo vam recept za pripremu piletine s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku.

20.9.2021.
12:02
VOYO logo

Priprema piletine s tjesteninom i povrćem traje kratko. Ako ste u žurbi a želite pojesti nešto kvalitetno, pripremite piletinu s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku.

  • 300 grama tjestenine
  • sol
  • 600 grama pilećih prsa
  • 3 žlice svježe mljevene paprike
  • 3 žlice sezamovog ulja
  • 2 mlada luka
  • 2 crvene paprike
  • 2 češnjaka
  • 1 crvena čili paprika
  • 200 mililitara bujona/ juhe
  • 4 žlice umaka od soje
  • 3 žlice slatkog čili umaka (iz staklenke)
  • Korijander

Priprema piletine s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjesteninu skuhajte u slanoj kipućoj vodi prema uputama na pakiranju i dobro ocijedite.

Pileća prsa operite, osušite i narežite na komade veličine zalogaja. Začinite solju i paprom. U woku pržite piletinu na 1 žlici sezamovog ulja. Izvadite piletinu i ostavite na toplom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi luk isperite, obrežite i osušite. Izrežite mladi luk po dijagonali. Operite i prepolovite papriku, uklonite sjemenke i rebra i tanko narežite. Češnjak ogulite i protisnite kroz prešu za češnjak. Operite i prepolovite čili papriku po dužini, uklonite sjemenke i rebra i narežite na tanke trakice. U wok dodajte preostalo ulje. Mladi luk i češnjak popržite uz miješanje.

Dodajte papriku i čili papričicu i pržite. Dodajte juhu. Dodajte soja sos i čili umak te začinite solju i paprom. Pokrijte wok i pirjajte oko 6 minuta. Vratite piletinu u wok zajedno s tjesteninom. Zagrijte nekoliko minuta. Poslužite posuto lišćem korijandera.

Piletina s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku je gotova! Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo