Priprema piletine s tjesteninom i povrćem traje kratko. Ako ste u žurbi a želite pojesti nešto kvalitetno, pripremite piletinu s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku.
- 300 grama tjestenine
- sol
- 600 grama pilećih prsa
- 3 žlice svježe mljevene paprike
- 3 žlice sezamovog ulja
- 2 mlada luka
- 2 crvene paprike
- 2 češnjaka
- 1 crvena čili paprika
- 200 mililitara bujona/ juhe
- 4 žlice umaka od soje
- 3 žlice slatkog čili umaka (iz staklenke)
- Korijander
Priprema piletine s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku:
Tjesteninu skuhajte u slanoj kipućoj vodi prema uputama na pakiranju i dobro ocijedite.
Pileća prsa operite, osušite i narežite na komade veličine zalogaja. Začinite solju i paprom. U woku pržite piletinu na 1 žlici sezamovog ulja. Izvadite piletinu i ostavite na toplom.
Mladi luk isperite, obrežite i osušite. Izrežite mladi luk po dijagonali. Operite i prepolovite papriku, uklonite sjemenke i rebra i tanko narežite. Češnjak ogulite i protisnite kroz prešu za češnjak. Operite i prepolovite čili papriku po dužini, uklonite sjemenke i rebra i narežite na tanke trakice. U wok dodajte preostalo ulje. Mladi luk i češnjak popržite uz miješanje.
Dodajte papriku i čili papričicu i pržite. Dodajte juhu. Dodajte soja sos i čili umak te začinite solju i paprom. Pokrijte wok i pirjajte oko 6 minuta. Vratite piletinu u wok zajedno s tjesteninom. Zagrijte nekoliko minuta. Poslužite posuto lišćem korijandera.
Piletina s tjesteninom i povrćem u slatkom umaku je gotova! Dobar tek!