Pileći zabatak se može pripremiti i bez kosti. Meso odvojite od kosti tako da na strani bez kože lagano režete uz kost. Donosimo vam dva ukusna recepta s pilećim zabatkom bez kosti.
Pileći zabatak u umaku od jogurta
Nakon što ste odvojili meso od kosti, začinite ga i ispecite na tavi na zagrijanom ulju. Pecite sve dok se ne stvori zlatna korica. U međuvremenu pripremite umak od jogurta, sjeckanog češnjaka, sjeckanog peršina i nekoliko kapljica ulja.
Pileći zabatak u umaku od jogurta najbolje je poslužiti uz pomfrit ili mladi pečeni krumpir.
Punjeni pileći zabatak
Meso koje ste odvojili od kosti začinite začinima po želji. Napravite smjesu od svježeg krem sira i sitno nasjeckanog luka. Smjesu rasporedite po otvorenom mesu od pilećeg zabatka pa ga preklopite i zatvorite čačkalicama. Punjene zabatke posložite u lim za pečenje i stavite ih u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva Celzijusa. Pecite sve dok se zabatak ne zažari.