Pileći saft odličan je izbor za glavno jelo. Prema receptu za pripremu pilećeg safta potrebno vam je oko sat vremena. Kako pripremiti pileći saft?
Pileći saft možete pripremati sa pilećim prsima koja ćete izrezati na manje kockice ili pak sa krilima i batcima. Za koju se god varijantu odlučite, nećete pogriješiti.
Na zagrijanom ulju prepržite sitno nasjeckani luk. Kada luk poprimi zlatnu boju, dodajte piletinu. Na piletinu sada dodajte slatku crvenu papriku, sol i papar te kratko pržite. Nakon kratkog prženja, zalijte sve vodom i dodajte kocku za juhu. Sve to sada pustite da se kuha uz povremeno miješanje.
Kada je piletina gotova, vrijeme je da zgusnemo saft. Za zgušnjavanje safta pomiješajte 2 žlice brašna i vodu u šalici. Količina vode koju ćete dodati ovisi o tome koliko gust želite da bude vaš saft. Dobivenu smjesu ulijte u saft i sve dobro promiješajte. Bitno je da sada pustite saft da prokuha pa ako nakon toga vidite da je saft pre gust ili pre rijedak možete dodati vodu ili brašno, ovisno o situaciji.