Pileći odresci u umaku s njokima
Zaliti vinom i pirjati dok ono malo ne ispariSASTOJCI:
- 4 veća komada pilećih prsa
- 4 dl bijelog vina
- 4 dl vrhnja za kuhanje
- 400 g šampinjona
- 100 g maslaca
- soli po želji
SASTOJCI ZA NJOKE:
- 5 većih krumpira
- 1 jaje
- 10 dkg margarina
- brašna po potrebi
- malo soli
PRIPREMA:
Pileća prsa izrezati na odreske, po potrebi ih istući i staviti peći na maslac. Ispeći ih s obje strane. Zaliti vinom i pirjati dok ono malo ne ispari. Zatim dodati vrhnje za kuhanje i prethodno pirjane šampinjone izrezane na listiće. Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Poslužiti s njokima.
PRIPREMA NJOKI:
Krumpir oguliti i protisnuti dok je još vruć. Dodati margarin, jaje, brašno i sol. Izraditi tijesto, podijeliti na 2-3 dijela, svakog oblikovati u valjak i rezati na komade otprilike jednake veličine. Kuhati u slanoj kipućoj vodi otprilike 10 minuta, procijediti i poslužiti.