BRZO I FINO /

Pileći odresci u umaku s njokima

Image
Foto: RTL

Pileća prsa izrezati na odreske, po potrebi ih istući i staviti peći na maslac.

4.6.2013.
18:00
RTL
VOYO logo

Pileći odresci u umaku s njokima

Zaliti vinom i pirjati dok ono malo ne ispariSASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. 4 veća komada pilećih prsa
  2. 4 dl bijelog vina
  3. 4 dl vrhnja za kuhanje
  4. 400 g šampinjona
  5. 100 g maslaca
  6. soli po želji

SASTOJCI ZA NJOKE:

  1. 5 većih krumpira
  2. 1 jaje
  3. 10 dkg margarina
  4. brašna po potrebi
  5. malo soli

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pileća prsa izrezati na odreske, po potrebi ih istući i staviti peći na maslac. Ispeći ih s obje strane. Zaliti vinom i pirjati dok ono malo ne ispari. Zatim dodati vrhnje za kuhanje i prethodno pirjane šampinjone izrezane na listiće. Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Poslužiti s njokima.

PRIPREMA NJOKI:

Krumpir oguliti i protisnuti dok je još vruć. Dodati margarin, jaje, brašno i sol. Izraditi tijesto, podijeliti na 2-3 dijela, svakog oblikovati u valjak i rezati na komade otprilike jednake veličine. Kuhati u slanoj kipućoj vodi otprilike 10 minuta, procijediti i poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo