Pileći bataci su neutralnog ukusa pa se dobro slažu s tjesteninom. Kako pripremiti pileće batake s tjesteninom? Pileći bataci kombiniraju slasni pileći okus sa širokim rasponom okusa tjestenine.
Sastojci:
4 pileća bataka
400 g tjestenine po izboru
2 žlice maslaca
2 češnja češnjaka
1/2 šalice bijelog vina
1 šalica pilećeg temeljca
1/2 šalice vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
Sol i papar po ukusu
Za pripremu pilećih bataka s tjesteninom, pileće batake najprije posolite i popaprite, te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C oko 45 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
U međuvremenu, za prilog pilećim batacima skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada se skuha, ocijedite je i stavite na stranu.
U velikoj tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i dinstajte ga oko minutu, dok ne zamiriši.
Kako bi pileći bataci s tjesteninom bili što ukusniji, dodajte bijelo vino i temeljac te pustite da se kuha oko pet minuta, dok se ne smanji za polovicu. Dodajte vrhnje za kuhanje i peršin u tavu, te promiješajte da se sve sjedini. Kuhajte još oko tri minute, dok se umak malo ne zgusne.
Dodajte tjesteninu u tavu i promiješajte da se ravnomjerno premaže umakom. Poslužite tjesteninu na tanjure i na svaki stavite po jedan pileći batak.