Pileća prsa su jedno od najpopularnijih vrsta mesa na svijetu. Bilo da su pržena, pečena u pećnici ili na žaru, postoji mnoštvo raznolikih jela koja je moguće pripremiti sa pilećim bijelim mesom.
Pileće bijelo meso je izuzetno bogato bjelančevinama i siromašno mastima. Stoga, ako pazite na unos masti i organizam, pileće bijelo meso je savršeno za vas. Donosimo dva kreativna načina pripreme pilećeg bijelog mesa.
Prvi recept za pileće bijelo meso je pileća pita od lisnatog tijesta. Ovaj recept je savršen za korištenje pilećih prsa. A ako nemate vremena napraviti klasičnu pitu s piletinom, ovo je jednostavnija verzija. Sve što trebate učiniti je napraviti mješavinu začinjenih komadića mesa i povrća za nadjev.
Stavite ih u pojedinačne posude i stavite lisnato tijesto preko njih. Pecite dok se tijesto ne napuhne i ne porumeni. Izuzetno je jednostavno i bit ćete gotovi za samo 35 minuta.
Još jedan kreativan recept za pripremu pilećeg bijelog mesa je piccata s piletinom od limuna. Pileća piccata je klasično mediteransko jelo koje izgleda otmjeno, ali je iznenađujuće jednostavno za napraviti. U talijanskom kulinarskom smislu, piccata se odnosi na meso koje je narezano, potopljeno u brašnu i zapečeno. Ono što čini ovo jelo posebnim je njegov umak. Pun je okusa maslaca, kapara, soka od limuna i bijelog vina.
Stavite umak i piletinu na podlogu od tjestenine i gotovi ste. Ovi recepti za pripremu pilećeg bijelog mesa oduševiti će sve članove vaše obitelji.