Pileća juha od kostiju odlično je predjelo za sve prigode. Kako se radi pileća juha od kostiju?
Najprije stavite dvije žlice ulja u veliki lonac na srednje jakoj vatri. Osušite piletinu papirnatim ručnikom.
Stavite piletinu s kostima u lonac, kožom prema dolje, pospite solju i kuhajte neometano dok ne porumeni, pet ili šest minuta. Narežite i ogulite luk. Narežite i ogulite mrkvu. Odrežite stabljike celera, zadržite sve listove. Narežite luk, mrkvu i stabljike celera na komade od dva centimetra. Ogulite četiri češnja češnjaka i zgnječite ih ravnom stranom oštrice noža.
Dodajte povrće i češnjak u lonac s piletinom. Dodajte osam šalica vode, miješajući kako biste sa dna lonca sastrugali piletinu i sve zapečene komadiće. Dodajte pet listova lovora i prstohvat soli i papra.
Kad juha zavrije, podesite vatru tako da stalno mjehuri. Kuhajte neometano dok se meso ne počne odvajati od kostiju i kuhati, 15 do 20 minuta. Listove celera nasjeckajte.
Kada piletina počne otpadati s kostiju, zakuhajte juhu i dodajte rezance od jaja. Počnite kušati nakon pet minuta; kada su rezanci mekani, ali ne i kašasti, isključite vatru.
Izvadite lovorove listove. Kušajte i začinite, juhu podijelite u četiri zdjele, ukrasite listovima celera i poslužite.