Kuharica /

Pileća juha od kostiju - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

U narodu kruži priča da je domaća pileća juha lijek za sve bolesti. Kako pripremiti pileću juhu od kostiju?

27.2.2022.
9:58
Pixabay
VOYO logo

Pileća juha od kostiju odlično je predjelo za sve prigode. Kako se radi pileća juha od kostiju?

Najprije stavite dvije žlice ulja u veliki lonac na srednje jakoj vatri. Osušite piletinu papirnatim ručnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite piletinu s kostima u lonac, kožom prema dolje, pospite solju i kuhajte neometano dok ne porumeni, pet ili šest minuta. Narežite i ogulite luk. Narežite i ogulite mrkvu. Odrežite stabljike celera, zadržite sve listove. Narežite luk, mrkvu i stabljike celera na komade od dva centimetra. Ogulite četiri češnja češnjaka i zgnječite ih ravnom stranom oštrice noža.

Dodajte povrće i češnjak u lonac s piletinom. Dodajte osam šalica vode, miješajući kako biste sa dna lonca sastrugali piletinu i sve zapečene komadiće. Dodajte pet listova lovora i prstohvat soli i papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad juha zavrije, podesite vatru tako da stalno mjehuri. Kuhajte neometano dok se meso ne počne odvajati od kostiju i kuhati, 15 do 20 minuta. Listove celera nasjeckajte.

Kada piletina počne otpadati s kostiju, zakuhajte juhu i dodajte rezance od jaja. Počnite kušati nakon pet minuta; kada su rezanci mekani, ali ne i kašasti, isključite vatru.

Izvadite lovorove listove. Kušajte i začinite, juhu podijelite u četiri zdjele, ukrasite listovima celera i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo