Ljubitelji jetrica obožavati će ovaj saft od pilećih jetrica. Pogledajte kako se pripremaju pileća jetrica na saft.
Sastojci:
- 200 g svježih pilećih jetrica
- 1 srednji češanj češnjaka nasjeckan
- 2 žlice nasjeckanog luka
- 120 ml goveđeg temeljca
- 60 ml crnog vina
- 2 žlice balzamičnog octa
- 2 žličice paste od rajčice
- 1 žličica smeđeg šećera
- 2 lista lovora
- maslinovo ulje
- 1 žličica crnog papra u zrnu
- sol
Kako se pripremaju pileća jetrica na saft?
Pileće jetrice očistite i narežite. Uklonite sve vidljive masne komadiće, tetive ili krvave vene. Potom jetrice potopite u posudu s hladnom vodom oko 10 minuta.
U međuvremenu dodajte nasjeckani luk i češnjak u veliki lonac. Dodajte i malo maslinovog ulja, zrna crnog papra i lovor.
Stavite tavu na srednju vatru i lagano kuhajte luk i češnjak 4 minute dok malo ne omekšaju. Namočene pileće jetrice ocijedite i dodajte u tavu.
Dobro promiješajte i pecite pileću jetricu oko 3 minute dok ne poprimi malo sive boje sa svih strana. Zatim u tavu dodajte vino, goveđi temeljac, pastu od rajčice, šećer i balzamični ocat. Začinite pileća jetrica na saft s malo soli.
Jetrica promiješajte i dobro prokuhajte. Zatim smanjite vatru i pirjajte pileću jetricu oko 20 do 30 minuta dok se umak od jetrica lijepo ne reducira.
Zatim provjerite začine i po potrebi dodajte još papra, soli, smeđeg šećera ili balzamičnog octa. Pileći gulaš izložite na tople duboke tanjure i prelijte preostalim umakom. Poslužite pileća jetrica na saft dok su vruća.