Glavno jelo /

Pileća jetrica na saft - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti pileća jetrica na saft? Pileća jetrica na saft pripremaju se uz malo mesa i malo povrća, a mogu biti gotova za svega sat vremena. Evo kako se pripremaju pileća jetrica na saft.

1.7.2023.
11:59
Pixabay
VOYO logo

Ljubitelji jetrica obožavati će ovaj saft od pilećih jetrica. Pogledajte kako se pripremaju pileća jetrica na saft.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g svježih pilećih jetrica
  • 1 srednji češanj češnjaka nasjeckan
  • 2 žlice nasjeckanog luka
  • 120 ml goveđeg temeljca
  • 60 ml crnog vina
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 2 žličice paste od rajčice
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 2 lista lovora
  • maslinovo ulje
  • 1 žličica crnog papra u zrnu
  • sol

Kako se pripremaju pileća jetrica na saft?

Pileće jetrice očistite i narežite. Uklonite sve vidljive masne komadiće, tetive ili krvave vene. Potom jetrice potopite u posudu s hladnom vodom oko 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu dodajte nasjeckani luk i češnjak u veliki lonac. Dodajte i malo maslinovog ulja, zrna crnog papra i lovor.

Stavite tavu na srednju vatru i lagano kuhajte luk i češnjak 4 minute dok malo ne omekšaju. Namočene pileće jetrice ocijedite i dodajte u tavu.

Dobro promiješajte i pecite pileću jetricu oko 3 minute dok ne poprimi malo sive boje sa svih strana. Zatim u tavu dodajte vino, goveđi temeljac, pastu od rajčice, šećer i balzamični ocat. Začinite pileća jetrica na saft s malo soli.

Jetrica promiješajte i dobro prokuhajte. Zatim smanjite vatru i pirjajte pileću jetricu oko 20 do 30 minuta dok se umak od jetrica lijepo ne reducira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim provjerite začine i po potrebi dodajte još papra, soli, smeđeg šećera ili balzamičnog octa. Pileći gulaš izložite na tople duboke tanjure i prelijte preostalim umakom. Poslužite pileća jetrica na saft dok su vruća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo