Pesto namaz ili umak možete napraviti i spremiti u staklenke i u hladnjak. Potrebno ga je samo na vrhu preliti s malo maslinovog ulja kako bi što duše zadržao svoju svježinu. Napravite domaći pesto umak i neka vam se uvijek nađe pri ruci pesto namaz za sendviče.
Pesto namaz sastojci:
- 2 šalice svježeg bosiljka
- 1/2 šalice pinjola
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- 1/2 šalice maslinovog ulja
- prstohvat soli
Pinjole pržite na tavi dok ne poprime zlatno-žutu boju. Pripremite sve sastojke i stavite u blender - pinjole, bosiljak, češnjak, parmezan i miksajte. Lagano dodajte maslinovo ulje i sol. Miksajte dok ne dobijete smjesu željene gustoće. Ako želite gušći pesto namaz stavite manje maslinovog ulja i obrnuto.