Jela od krumpira /

Kako se priprema pekarski krumpir?

Image

Pekarski krumpir je jedan od najboljih priloga jer se slaže s različitim jelima. Isprobajte ovaj recept za pekarski krumpir.

19.11.2022.
10:43
VOYO logo

Ovaj recept za pekarski krumpir prilog je koji morate isprobati. Pekarski krumpir poslužite s lukom i začinite ružmarinom. Tajna savršenog recepta za pekarski krumpir je u tome da krumpir narežete što tanje.

Pekarski krumpir sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 krumpira oguljenih i tanko narezanih
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 žlica maslaca
  • 2 žuta luka tanko narezana
  • 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
  • 1 žlica svježeg ružmarina, nasjeckanog
  • 2 žličice sušene kadulje
  • 150 ml temeljca od povrća
  • pola žličice crnog papra

Kako pripremiti ovaj recept za pekarski krumpir?

Zagrijte pećnicu na 200°C. S maslacom obilno namastite posudu za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj tavi zagrijte preostale 4 žlice maslaca i 2 žlice maslinovog ulja. Pirjajte luk 5 minuta. Dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Pomoću sita ocijedite maslac s luka i ostavite ga sa strane.

Preko podloge rasporedite sloj krumpira, a zatim polovicu luka. Pospite polovicom ružmarina, kaduljom, soli i paprom. Nastavite redati slojeve, završite slojem pekarskog krumpira. Po vrhu lonca prelijte povrtnim temeljcem, a zatim ostavljenim umakom od maslaca. Pecite 50-60 minuta, ili dok se vrh ne zapeče, a pekarski krumpiri budu hrskavi oko rubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo