Ovaj recept za pekarski krumpir prilog je koji morate isprobati. Pekarski krumpir poslužite s lukom i začinite ružmarinom. Tajna savršenog recepta za pekarski krumpir je u tome da krumpir narežete što tanje.
Pekarski krumpir sastojci:
- 6 krumpira oguljenih i tanko narezanih
- 2 žlice maslinovog ulja
- 6 žlica maslaca
- 2 žuta luka tanko narezana
- 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana
- 1 žlica svježeg ružmarina, nasjeckanog
- 2 žličice sušene kadulje
- 150 ml temeljca od povrća
- pola žličice crnog papra
Kako pripremiti ovaj recept za pekarski krumpir?
Zagrijte pećnicu na 200°C. S maslacom obilno namastite posudu za pečenje.
U velikoj tavi zagrijte preostale 4 žlice maslaca i 2 žlice maslinovog ulja. Pirjajte luk 5 minuta. Dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Pomoću sita ocijedite maslac s luka i ostavite ga sa strane.
Preko podloge rasporedite sloj krumpira, a zatim polovicu luka. Pospite polovicom ružmarina, kaduljom, soli i paprom. Nastavite redati slojeve, završite slojem pekarskog krumpira. Po vrhu lonca prelijte povrtnim temeljcem, a zatim ostavljenim umakom od maslaca. Pecite 50-60 minuta, ili dok se vrh ne zapeče, a pekarski krumpiri budu hrskavi oko rubova.