Kuharica / Kako ispeći meso u komadu da postane sočno i mekano?

Image
Foto: Pixabay

Kako biste dobro ispekli meso u komadu, važno je napraviti dobru marinadu za pečeno meso u komadu.

26.3.2022.
14:37
Pixabay
VOYO logo

Meso je potrebno staviti na lim za pečenje. Dan prije ako je moguće marinirajte meso i ostavite preko noći u hladnjaku. Izvadite meso iz hladnjaka nekoliko sati prije pripreme kako bi kratko odstajalo na sobnoj temperaturi.

Sastojci potrebni za pripremu pečenog mesa u komadu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg mesa u komadu
  • maslinovo ulje
  • češanj češnjaka, mljeveni
  • žlica svježeg ružmarina
  • žlica nasjeckani svježi listovi timijana
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra

Pečeno meso u komadu priprema:

Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte ulje, češnjak, ružmarin, sol, papar i timijan. Dobivenom marinadom natrljajte dobro meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite pečenje u lim za pečenje i pecite oko 15 minuta. Zatim smanjite pećnicu i na 200 stupnjeva Celzijusa pecite još oko dva sata.

Nakon što je meso gotovo, izvadite ga iz pećnice i ostavite neka odstoji barem 15 minuta prije nego što ćete ga rezati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečenje u komadu je gotovo, poslužite ga uz prilog prema izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo