Meso je potrebno staviti na lim za pečenje. Dan prije ako je moguće marinirajte meso i ostavite preko noći u hladnjaku. Izvadite meso iz hladnjaka nekoliko sati prije pripreme kako bi kratko odstajalo na sobnoj temperaturi.
Sastojci potrebni za pripremu pečenog mesa u komadu:
- 1 kg mesa u komadu
- maslinovo ulje
- češanj češnjaka, mljeveni
- žlica svježeg ružmarina
- žlica nasjeckani svježi listovi timijana
- 2 žličice soli
- 1 žličica papra
Pečeno meso u komadu priprema:
Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte ulje, češnjak, ružmarin, sol, papar i timijan. Dobivenom marinadom natrljajte dobro meso.
Stavite pečenje u lim za pečenje i pecite oko 15 minuta. Zatim smanjite pećnicu i na 200 stupnjeva Celzijusa pecite još oko dva sata.
Nakon što je meso gotovo, izvadite ga iz pećnice i ostavite neka odstoji barem 15 minuta prije nego što ćete ga rezati.
Pečenje u komadu je gotovo, poslužite ga uz prilog prema izboru.