Kuharica /

Kako ispeći meso u komadu da postane sočno i mekano?

Image
Foto: Pixabay

Kako biste dobro ispekli meso u komadu, važno je napraviti dobru marinadu za pečeno meso u komadu.

26.3.2022.
14:37
Pixabay
VOYO logo

Meso je potrebno staviti na lim za pečenje. Dan prije ako je moguće marinirajte meso i ostavite preko noći u hladnjaku. Izvadite meso iz hladnjaka nekoliko sati prije pripreme kako bi kratko odstajalo na sobnoj temperaturi.

Sastojci potrebni za pripremu pečenog mesa u komadu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg mesa u komadu
  • maslinovo ulje
  • češanj češnjaka, mljeveni
  • žlica svježeg ružmarina
  • žlica nasjeckani svježi listovi timijana
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra

Pečeno meso u komadu priprema:

Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte ulje, češnjak, ružmarin, sol, papar i timijan. Dobivenom marinadom natrljajte dobro meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite pečenje u lim za pečenje i pecite oko 15 minuta. Zatim smanjite pećnicu i na 200 stupnjeva Celzijusa pecite još oko dva sata.

Nakon što je meso gotovo, izvadite ga iz pećnice i ostavite neka odstoji barem 15 minuta prije nego što ćete ga rezati.

Pečenje u komadu je gotovo, poslužite ga uz prilog prema izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo