Kako ponovno zagrijati pečenje pomoću pećnice i tave? Pečeno, nepokriveno, pečeno meso od jučer stavite na rešetku postavljenu u obrubljeni lim za pečenje. Stavite lim na srednju rešetku u pećnicu zagrijanu na 120 stupnjeva. Pecite dok meso ne postigne temperaturu od 50 stupnjeva (1 do 1 1/2 sata ovisno o veličini pečenja). Osušite površinu papirnatim ručnicima. Pecite sa svih strana u nauljenoj, vrućoj tavi, 1 do 1 i pol minutu po strani. Ne pecite odrezane krajeve.
Ali što je s mikrovalnom pećnicom i pečenim mesom od jučer? Podgrijavanje pečenog mesa od jučer u mikrovalnoj pećnici je primamljivo brzo: ali rezultati su manje ne baš tako bajni. Mikrovalne pećnice zagrijavaju agresivno i neravnomjerno, a čak i pri najnižoj postavci snage stroja, mikrovalna pećnica može isušiti vanjštinu mesa podižući temperaturu znatno iznad pečenosti i istiskujući vlagu. Stoga metoda zagrijana pečenog mesa od jučer u mikrovalnoj pećnici nije baš najbolja ideja.