Ovako pečeno meso na tavi možete čuvati u hladnjaku, ali možda se nećete morati brinuti za to jer brzo će nestati. Kako se priprema pečeno meso na tavi?
Sastojci za pečeno meso na tavi:
- 40 dkg odreska
- sol i papar
- 1 žlica ulja
- 1-2 češnja češnjaka, zgnječena
Upute za pečeno meso u tavi:
Bočne strane odreske zavežite špagom kako bi zadržali oblik. Obilno posolite i pospite paprom. Ostavite na sobnoj temperaturi 1 sat.
U teškoj tavi na srednjoj vatri dobro zagrijte ulje sa protisnutim češnjakom. Pržite sa svih strana odreska dok ne porumene, a zatim pecite oko 6-7 minuta, s obje strane mesa. Po završetku pečenja meso odmah zamotajte aluminijskom folijom. Ostavite da odstoji 30 minuta.
Odmotajte foliju, sakupite meso u manji lonac. Odrezak tanko narežite. Pečeno meso na tavi poslužite uz prilog i umak prema želji.