Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Pečenje mesa na niskoj temperaturi

Pečenje mesa na niskoj temperaturi odlična je metoda kada želite da se ono na dodir razdvaja. Donosimo vam savjete za pečenje mesa na niskoj temperaturi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pečenje mesa na niskoj temperaturi sve je popularnije u kuhinjama, a razlog jesu zasigurno brojne prednosti. Naime, pečenje mesa na niskoj temperaturi čuva njegovu sočnost, ono dobiva primamljiv miris, a na dodir se zbog svoje mekoće odvaja.

Pečenje mesa na niskoj temperaturi posebna je tehnika za koju vam i treba posebna posuda debelog dna s poklopcem. Posuda koju koristite za pečenje mesa na niskoj temperaturi ne smije imati plastičan dio i mora biti dovoljna duboka. Isto tako, ovisno o vrsti mesa koju odaberete, važno je i vrijeme trajanja koje ne smije biti ispod tri sata te temperatura koja ne smije ići iznad 150 stupnjeva.

Isto tako, pečenje mesa na niskoj temperaturi ne smije se provjeravati ili okretati. Jedino što je dozvoljeno jest da otprilike 30 minuta prije nego mislite da će biti gotovo, pogledate meso i provjerite ima li tekućine. Pečenje mesa na niskoj temperaturi preporuča se s puno tekućine i korjenastog povrća.

Na primjer, ako radite svinjsko pečenje mesa na niskoj temperaturi potrebno vam je:

svinjski but

mrkva

luk

celer

paprika

tikvica

peršin, ružmarin

bijelo vino

maslinovo ulje

povrtni temeljac

sol, papar

Svinjski but začinite i napravite marinadu od začina, vina i ulja te ostavite u marinadi preko noći. Neposredno prije pečenja, u posudu s debelim dnom stavite meso, narežite povrće i prelijte preostalom marinadom. Dodajte povrtni temeljac i pustite da se sve zajedno peče na temperaturi od 130 stupnjeva. Nakon sat vremena pojačajte pećnicu na 150 stupnjeva i pecite još dva sata. Zadnjih pola sata provjerite ima li meso još tekućine, a ako nema, polijte vodom. Za kraj provjerite raspada li se meso na dodir vilicom što znači da je gotovo.

Pečenje mesa na niskoj temperaturi je zahtjevno i dugotrajno, no okus koji ćete dobiti zasigurno će popraviti dugo čekanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike