Patlidžan je povrće bogato vitaminima C, K i B6 te mineralima kao što su kalij i mangan. Jedan od načina pripreme patlidžana je na tavi. Kako pripremiti pečeni patlidžan na tavi?
Potrebni sastojci za pečeni patlidžan na tavi:
- patlidžan
- začinsko bilje (kopar, bosiljak, peršin)
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar (količina po želji)
Pečeni patlidžan na tavi priprema:
U jednu posudu nasjeckajte začinsko bilje, dodajte nasjeckani češnjak i maslinovo ulje, a zatim začinite sa soli i paprom te promiješajte. Patlidžan operite, osušite i narežite na odreske.
Svaki odrezak patlidžana premažite s maslinovim uljem (obije strane). Tavu za grill zagrijete na jakoj vatri te na nju poredajte odreske patlidžana. Pržite ga tako dugo dok s obje strane on ne postane zlatno smeđe boje.
Kada je patlidžan pečen prelijte ga s prethodno pripremljenom začinskom smjesom.