Jela s krumpirom /

Kako pripremiti pečeni krumpir na dva načina?

Image
Foto: Pixabay

Pečeni krumpir je prilog koji odgovara svakoj vrsti jela, a ova dva recepta za pečeni krumpir će zasjeniti glavno jelo. Saznajte kako se priprema savršeni pečeni krumpir.

2.9.2022.
13:00
Pixabay
VOYO logo

Pečeni krumpir je savršen prilog. Začinite ga i stavite u pećnicu te više ne morate misliti o njemu dok se ne ispeče. Ovi recepti za pečeni krumpir vas neće razočarati.

Sastojci potrebni da se pripremi prvi recept za pečeni krumpir su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 900 grama crvenog krumpira, izrezanog na četvrtine
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 žličica soli
  • ½ žličice svježe mljevenog crnog papra
  • ½ žličice sušenog ružmarina

Kako biste pripremili ovaj recept za pečeni krumpir najprije zagrijte pećnicu na 250°C. Stavite krumpir u veliku posudu za pečenje i prelijte uljem, solju, paprom i ružmarinom dok ne bude ravnomjerno obložen. Raširite krumpir u jednom sloju. Pecite krumpir uz povremeno miješanje u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne omekša, oko 20 minuta. Pečeni krumpir poslužite dok je topao.

Sastojci potrebni da se pripremi drugi recept za pečeni krumpir su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 800 grama mladog krumpira, narezanog na četvrtine
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica svježe nasjeckanog ružmarina
  • 1 žlica svježe nasjeckani peršin
  • 1 žlica listova svježeg timijana
  • Sol i svježe mljeveni crni papar
  • Prstohvat mljevene slatke paprike

Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili ovaj recept za pečeni krumpir je zagrijati pećnicu na 210°C. U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir, ulje, češnjak i začinsko bilje. Začinite solju, paprom i prstohvatom crvene paprike te prebacite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Krumpir pecite dok ne poprimi zlatnu boju, 30 do 40 minuta. Krumpi poslužite odmah. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo