Pečeni češnjak koristi se u pripremi različitih jela, a može se pripremiti i samostalno. Donosimo provjereni recept kako se priprema pečeni češnjak.
Pečeni češnjak sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- glavica češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
- mljeveni crni papar
Najprije zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Zatim pripremite glavicu češnjaka tako da odrežete vrh. Prelijte maslinovim uljem, te začinite sa soli i paprom.
Zamotajte u aluminijsku foliju i u plitku posudu. Pecite oko sat vremena, odnosno dok češnjak ne porumeni i omekša.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pečeni češnjak se mora ohladiti. Nakon toga iscijedite režnjeve češnjaka i tek tada je spreman za upotrebu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa