Pečena teletina u pećnici bit će vaš idealan mesni odabir ako na ručku imate više osoba i trebate pred njih staviti bogata i ukusna jela. To ne znači da pečena teletina u pećnici nije dobar odabir za bilo koji drugi ručak, već pokazuje da s pripremom ovog jela nikad ne možete pogriješiti.
Ono što vam treba da bi pečena teletina u pećnici na kraju i završila na vašem stolu je sljedeće:
- 1 kg telećeg buta
- veći luk
- veći češnjak
- sol, papar, vegeta
- povrtni temeljac
- 2 dcl bijelog vina
- maslinovo ulje
- ružmarin, peršin
Pečena teletina u pećnici priprema se na sljedeći način:
Teleći but začinite sa začinima te polijte maslinovim uljem i 1 dcl vina. Dodajte luk i češnjak. Ostavite tako da se marinira barem tri-četiri sata.
Kada dođe vrijeme pečenja, pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva te meso stavite u tepsiju. Marinadu izlijte preko njega i dodajte još 1dcl vina, povrtni temeljac, peršin i ružmarin. Pecite minimalno sat i pol, ovisno o veličini telećeg buta. Važno je da svakih 20 do 30 minuta okrenete teletinu da sa svim strana dobije jednu boju.
Pečena teletina u pećnici na ovaj će način iznutra biti mekana i sočna, a izvana lijepa i hrskava.