Pečena svinjska rebra u pećnici su ukusna samo ako se pripreme na pravi način. Kako pripremiti pečena svinjska rebra u pećnici?
Dan prije nego što namjeravate pripremiti pečena svinjska rebra u pećnici, pripremite meso. Meso premažite maslacem te pripremite mješavinu začina kojom ćete obilno začiniti svinjska rebra. Mješavinu začina ćete dobiti tako da pomiješate sol, papar, crvenu slatku papriku, sitno nasjeckani peršin i malo origana.
Prije samog pečenja, svinjska rebra zamotajte u foliju te stavite u zagrijanu pećnicu na 140 stupnjeva. Meso sada pecite neka dva sata, a zatim ga izvadite iz pećnice i maknite aluminijsku foliju. Ovaj je korak jako bitan da bi se na rebrima zapekla ukusna korica. Pecite još kojih 15 – 20 minuta te izvadite iz pećnice.
Poslužite uz pečeni krumpir i uživajte, dobar tek!