Pečena svinjska plećka /

Ukusna i sočna pečena svinjska plećka kao glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti svinjsku plećku? Donosimo vam recept za pripremu ukusne i sočne pečene svinjske plećke.

10.10.2021.
13:31
Pixabay
VOYO logo

Izuzetno nježan recept za sporo pečeno marinirano svinjsko rame ili pečenje od zadnjice koji je sam po sebi nevjerojatan, a može se koristiti i na mnogo načina. Jedno od mnogih jela za neobaveznu zabavu.

Svinjska lopatica, koja se naziva i svinjska guza, počinje kao krupna masa teškog mesa omotana debelom kožom. Ovaj recept stavlja svinjetinu u nisku pećnicu za lagano osmosatno pečenje, što rezultira žličito nježnim mesom. Zatim dovršavamo rame u vrućoj 500 ° F pećnici za brzo zagrijavanje kože dok ne postane potpuno hrskava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu pečene svinjske plećke potrebno nam je 1 cijelo svinjsko rame s kožom od ukupno 8 do 12 kilograma te 2 žličice košer soli i svježe mljeveni crni papar.

Pripremu započinjemo namještanjem stalka za pećnicu u srednji položaj i zagrijavanjem pećnice na 250 ° F (121 ° C). Zatim obložite lim s rubovima obloženim aluminijskom folijom i unutar njega postavite žičanu rešetku. Stavite komad papira za pečenje na rešetku. Svinjetinu sa svih strana obilno začinite solju i paprom i stavite na pek papir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebacite u pećnicu i pecite dok nož ili vilica umetnuti sa strane ne pokažu vrlo mali otpor pri uvijanju, ukupno oko 8 sati. Nakon toga uklonite svinjetinu iz pećnice i šator sa folijom. Ostavite da odmara na sobnoj temperaturi najmanje 15 minuta i do 2 sata. Povećajte pećnicu na 500 ° F i ostavite da se zagrije.

Vratite svinjetinu u pećnicu i pecite dok koža ne dobije mjehuriće i napuhne, okrećući se svakih 5 minuta, ukupno oko 20 minuta. Izvadite iz pećnice, sator prekrijte folijom i ostavite da odmara dodatnih 15 minuta. Poslužite tako da berete u kuhinji ili samo donesite na stol i dopustite gostima da sami odaberu meso i hrskavu kožu, umačući sa strane u umak po vlastitom izboru.

Za pripremu umaka od tava preskočite aluminijsku foliju prilikom pečenja; kad svinjetina završi, ocijedite je i odbacite višak masnoće te odmrznite obrubljeni lim za pečenje zagrijavajući ga na jednom plameniku i dodajući dvije šalice bijelog vina, pileći temeljac ili njihovu kombinaciju. Ostružite smeđe komade, prebacite u mali lonac, začinite po želji i s vatre umutite dvije žlice maslaca. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo