Recept i priprema /

Pripremite hrskavu i ukusnu pečenu patku za ručak

Image
Foto: Pixabay

Pečena patka izvrstan je ručak za cijelu obitelj. Donosimo jednostavan, brz i izuzetno ukusan recept za pečenu patku.

17.4.2022.
16:32
Pixabay
VOYO logo

Pečena patka mora biti sočna i hrskava. Kako biste pripremili ukusnu pečenu patku bitan je umak. Pripremite umak od meda i balamičnog octa te krenite u pripremu sočne, hrskave i ukusne pečene patke. Pečena patka je savršen blagdanski recept za glavno jelo. Kako pripremiti ukusnu i hrskavu pečenu patku?

Sastojci potrebni za pripremu pečene patke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • patka
  • sol
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 2 limuna
  • ½ šalice balzamičnog octa
  • med

Kada se priprema pečena patka, najprije je potrebno zagrijati pećnicu na 175°C. Dok se pećnica zagrijava, pripremite patku. Izvadite iznutrice iz unutrašnjosti patke. Isperite patku, iznutra i izvana, hladnom vodom. Osušite papirnatim ručnicima. U šupljinu patke stavite 5 nasjeckanih režnjeva češnjaka i kriški limuna. Zavežite pačje noge špagom.

Stavite patku u posudu za pečenje s rešetkom. Pečena patka se priprema tako da se peče prsima prema gore, 1 sat na 175°C. Nakon 1 sata pečenja, okrenite patku na prsa i pecite je prsima prema dolje 40 minuta. Izvadite pečenu patku iz pećnice. U maloj posudi pomiješajte ½ šalice balzamičnog octa sa svježe iscijeđenim sokom od 1 limuna. Premažite cijelu patku ovim umakom i pecite pačja prsa sa stranom prema gore još 40 minuta. Nakon 40 minuta, pečenu patku izvadite iz pećnice te opet premažite umakom, ali ovaj put dodajte med u umak. Pecite još 40 minuta. Pečena patka je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo