Ova ukusna poslastica nudi neodoljivu mješavinu svježeg sira, hrskavih orašastih plodova i sočnih maslina, stvarajući skladan balans između bogatih okusa i raznolikih tekstura. Pogledajte kako se priprema pašteta od sira i maslina.
Sastojci:
- 100 g bijelog sira
- 125 g krem sir
- 125 g maslaca
- 100 g orašastih plodova
- crni papar
- 50 g maslina
Prije nego što započnete, osigurajte da su bijeli sir, krem sir i maslac omekšali na sobnoj temperaturi. To će olakšati miješanje i postizanje glatke teksture paste.
Dodajte sitno mljevene orahe kako biste dobili željenu konzistenciju. Sitno mljeveni orasi će dodati bogatstvo i hrskavost pašteti.
U velikoj zdjeli, izmrvite bijeli sir i pomiješajte ga sa omekšalim maslacem i krem sirom. Korištenjem vilice ili miksera postignite glatku i homogenu smjesu.
Začinite smjesu crnim paprom prema svom ukusu. Počnite s manjom količinom i dodajte više po potrebi kako biste postigli željeni okus.
Narežite masline i pažljivo ih umiješajte u smjesu. Osigurajte ravnomjerno raspoređivanje maslina kako bi svaki zalogaj bio ukusan i iznenađujuće osvježavajući.
Smjesu možete staviti u posudu za posluživanje ili je oblikovati prema vlastitim željama. Ukrasite paštetu svježim listićima peršina kako biste dodali boju i svježinu.