Sirovi sokovi od cikle mogu nositi bakterije od kojih se možete razboljeti, osobito E. coli. Kako biste poništili učinak, trebali biste pasterizirati svaki sok od cikle koji je označen kao sirov.
Počnite s dovoljno velikim čistim loncem da u njega stane sok od cikle s dodatnim prostorom na vrhu za mjehuriće. Stavite lonac na štednjak. Ulijte sok od cikle u lonac.
Upalite plamenik i pustite da se smjesa zagrije. Morate paziti na smjesu dok se zagrijava, čekate da prokuha kako biste mogli mjeriti vrijeme i provjeriti temperaturu. Često miješajte smjesu dok se zagrijava.
Sok cikle mora doseći 71 °C da bi se smatrao pasteriziranim. Upotrijebite termometar kako biste provjerili sok od cikle nakon što ključa, ali nemojte dodirivati stijenke posude termometrom jer ćete tako loše očitati.
Pasterizirani sok od cikle prebacite u sterilizirane staklenke koje ćete potom vakumirati.