Postoje različiti recepti za pripremu paste fažol, donosimo vam recept za pripremu ukusnog jela pasta fažol s povrćem.
Sastojci za jelo pasta fažol s povrćem:
- 1 šalica nasjeckanog slatkog ili žutog luka
- ½ šalice sjeckane mrkve
- ½ šalice nasjeckanog celera
- Prelijte omiljenim uljem za pirjanje ili juhom ako nema ulja
- 3 češnja češnjaka, mljevena
- 1 žlica svježe nasjeckanog lišća ružmarina
- 1 žličica morske soli
- ½ žličice mljevenog crnog papra
- 2 veganske kobasice/ili obične
- 1 konzerva velikog graha s tekućinom
- 1 konzerva narezane/zdrobljene rajčice, s tekućinom
- 4 šalice povrtne juhe
- 200 g tjestenine
Upute za pripremu paste fažol s povrćem:
Luk, mrkvu i celer pirjajte na umjerenoj vatri s malo ulja ili juhe, dok ne postane prozirno, oko 2-3 minute.
Dodajte češnjak, ružmarin, sol, papar i kobasice. Pirjajte 1-2 minute dok se sve dobro ne sjedini.
Dodajte grah s tekućinom, rajčice i juhu. Pojačajte vatru i kuhajte na laganoj vatri oko 5-6 minuta.
Vratite vatru na srednju, dodajte tjesteninu i kuhajte još 6-7 minuta. Već nakon 5 minuta provjerite je li tjestenina skuhana jer svaka ploča štednjaka zagrijava drugačije
Pasta fažol s povrćem može se poslužiti s parmezanom ili peršinom odnosno kako god vama odgovara.