Glavno jelo /

Paprike punjene s krumpirom i kajamakom

Image

Paprike punjene s krumpirom i kajmakom prava su delikatesa. Pogledajte recept za paprike punjene s krumpirom i kajmakom.

29.8.2021.
16:56
VOYO logo

Paprike punjene s krumpirom i kajamakom sastojci:

  • 3 velika krumpira za pečenje
  • 3 velike crvene paprike, prepolovljene
  • 1 1⁄2 šalice kajmaka
  • 200 g sira gaude, isjeckanog
  • 1 hrpa zelenog luka, nasjeckanog
  • 4 žlice maslaca
  • 3 žlice peršinovih pahuljica
  • 1⁄2 žličice soli
  • 1⁄2 žličice mljevenog crnog papra
  • 1⁄4 žličica začinske soli
  • 1⁄4 žličica paprike

Paprike punjene s krumpirom i kajamakom priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za pripremu paprika s krumpirom i kajmakom:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir pecite kao i obično sat vremena. Izvadite iz pećnice i ohladite 15 minuta.

Dok se krumpir peče, crvenu papriku prepolovite i očistite iznutra.

Crvene paprike blanširajte u vrućoj vodi 5 minuta, ocijedite i ohladite.

Prerežite krumpir na pola i izvadite ga iz krumpira u veliku zdjelu. Odbacite ljusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veliku zdjelu s krumpirom dodajte kajmak, maslac, sir Goudu, zeleni luk, peršinove pahuljice, sol i crni papar te grčku začinsku sol. Dobro promiješajte.

Polovine crvene paprike stavite u posudu za pečenje i žlicom stavite mješavinu krumpira u ljusku paprike. Po vrhu krumpira pospite papriku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte roštilj ili pećnicu.

Stavite crvene paprike u posudu s folijom na rešetku za roštilj i zatvorite poklopac te pecite na roštilju 15 minuta. (ako koristite pećnicu, pecite 15 minuta s folijom na vrhu posude).

Izvadite iz roštilja ili pećnice i uživajte jer vaše paprike punjene krumpirom i kajmakom su gotove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo