Paprike punjene s krumpirom i kajamakom sastojci:
- 3 velika krumpira za pečenje
- 3 velike crvene paprike, prepolovljene
- 1 1⁄2 šalice kajmaka
- 200 g sira gaude, isjeckanog
- 1 hrpa zelenog luka, nasjeckanog
- 4 žlice maslaca
- 3 žlice peršinovih pahuljica
- 1⁄2 žličice soli
- 1⁄2 žličice mljevenog crnog papra
- 1⁄4 žličica začinske soli
- 1⁄4 žličica paprike
Paprike punjene s krumpirom i kajamakom priprema:
Upute za pripremu paprika s krumpirom i kajmakom:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Krumpir pecite kao i obično sat vremena. Izvadite iz pećnice i ohladite 15 minuta.
Dok se krumpir peče, crvenu papriku prepolovite i očistite iznutra.
Crvene paprike blanširajte u vrućoj vodi 5 minuta, ocijedite i ohladite.
Prerežite krumpir na pola i izvadite ga iz krumpira u veliku zdjelu. Odbacite ljusku.
U veliku zdjelu s krumpirom dodajte kajmak, maslac, sir Goudu, zeleni luk, peršinove pahuljice, sol i crni papar te grčku začinsku sol. Dobro promiješajte.
Polovine crvene paprike stavite u posudu za pečenje i žlicom stavite mješavinu krumpira u ljusku paprike. Po vrhu krumpira pospite papriku.
Zagrijte roštilj ili pećnicu.
Stavite crvene paprike u posudu s folijom na rešetku za roštilj i zatvorite poklopac te pecite na roštilju 15 minuta. (ako koristite pećnicu, pecite 15 minuta s folijom na vrhu posude).
Izvadite iz roštilja ili pećnice i uživajte jer vaše paprike punjene krumpirom i kajmakom su gotove.