Recept za pripremu jela paprike nadjevene na rustikalan način omogućit će vam da brzo i jednostavno pripremite paprike na nešto drugačiji način.
Sastojci za paprike nadjevene na rustikalan način:
• 1 žlica maslinovog ulja
• 1 srednji luk, nasjeckan
• 2 režnja češnjaka, mljevena
• Krupna sol i svježe mljeveni papar
• 12 unci svježe pileće ili pureće kobasice
• 1 konzerva rajčice narezane na kockice
• 3/4 šalice kuskusa
• 4 crvene paprike (oko 2 kilograma), prepolovljene po dužini, uklonjene sjemenke i rebra
• 1/2 šalice isjeckanog sira
Paprike nadjevene na rustikalan način priprema:
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, češnjak, 1/2 žličice soli i 1/8 žličice papra. Kuhajte dok luk ne postane proziran, oko 3 minute.
Korak 2
Dodajte kobasicu i kuhajte, razbijajući ju stražnjom stranom žlice, dok lagano ne porumeni, oko 4 minute. Dodajte rajčice i 1 šalicu vode, kuhajte dok se malo ne zgusne, oko 5 minuta. Maknite s vatre i umiješajte.
Korak 3
Polovine paprika napunite smjesom iz tave. Rasporedite paprike u posudu za pečenje tek toliko da ih može držati. Dodajte 1/2 šalice vode. Pokrijte aluminijskom folijom i pecite dok paprike ne omekšaju, 35 do 40 minuta. Uklonite foliju i pospite sirom. Vratite u pećnicu i pecite, nepokriveno, dok se sir ne otopi i paprike ne omekšaju. Paprike nadjevene na rustikalan način pecite još 10 do 15 minuta te poslužite na tanjur.