Kuharica /

Recept za ukusan paprikaš s noklicama

Image

Kako se priprema paprikaš s noklicama? Paprikaš s noklicama je savršena kombinacija variva sa tijestom. Ovako se priprema paprikaš s noklicama.

5.8.2023.
12:03
VOYO logo

Paprikaš s noklicama je jelo koje morate isprobati. U nastavku pronađite recept za pripremu ovog tradicionalnog jela.

Sastojci za paprikaš:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g pilećeg mesa, narezanog na manje komade
  • 2 velike glavice luka, sitno narezane
  • 2 paprike (crvena, zelena ili žuta), narezane na trakice
  • 2 rajčice, narezane na kockice
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice ulja (suncokretovo, maslinovo ili drugo po želji)
  • 2 žlice crvene paprike u prahu
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • 1 žličica ljute crvene paprike (po ukusu)
  • pola žličice kumina
  • 1 lovorov list
  • Sol i papar po ukusu
  • 1 l pileće juhe ili vode

Sastojci za noklice:

  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • Prstohvat soli
  • Malo vode (po potrebi)

Priprema paprikaša s noklicama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikom loncu zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno narezani luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte narezane komade pilećeg mesa i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite još minutu dok ne zamiriše.

Dodajte crvenu papriku u prahu, slatku crvenu papriku, ljutu crvenu papriku, kumin, sol i papar. Dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili. Dodajte narezane paprike i narezane rajčice. Promiješajte i pustite da se sve zajedno pirja nekoliko minuta.

Ulijte pileću juhu i dodajte lovorov list. Pustite da smjesa proključa, zatim smanjite vatru, pokrijte lonac i pustite da se krčka oko 20-30 minuta.

Dok se paprikaš krčka, pripremite noklice. U zdjeli pomiješajte jaja, brašno i prstohvat soli. Dodajte malo vode po potrebi kako biste dobili glatku smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju kuhanja paprikaša, pomiješajte sasstojke za njoke i žlicom oblikujte male noklice. Kuhajte noklice nekoliko minuta dok ne isplivaju na površinu.

Provjerite začine i prilagodite sol i papar prema ukusu. Poslužite paprikaš s noklicama topao, posipan svježim peršinom. Možete ga poslužiti uz kriške svježeg kruha ili kao samostalni obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo