Paprikaš s noklicama je jelo koje morate isprobati. U nastavku pronađite recept za pripremu ovog tradicionalnog jela.
Sastojci za paprikaš:
- 500 g pilećeg mesa, narezanog na manje komade
- 2 velike glavice luka, sitno narezane
- 2 paprike (crvena, zelena ili žuta), narezane na trakice
- 2 rajčice, narezane na kockice
- 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 2 žlice ulja (suncokretovo, maslinovo ili drugo po želji)
- 2 žlice crvene paprike u prahu
- 1 žličica slatke crvene paprike
- 1 žličica ljute crvene paprike (po ukusu)
- pola žličice kumina
- 1 lovorov list
- Sol i papar po ukusu
- 1 l pileće juhe ili vode
Sastojci za noklice:
- 2 jaja
- 200 g brašna
- Prstohvat soli
- Malo vode (po potrebi)
Priprema paprikaša s noklicama:
U velikom loncu zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno narezani luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte narezane komade pilećeg mesa i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite još minutu dok ne zamiriše.
Dodajte crvenu papriku u prahu, slatku crvenu papriku, ljutu crvenu papriku, kumin, sol i papar. Dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili. Dodajte narezane paprike i narezane rajčice. Promiješajte i pustite da se sve zajedno pirja nekoliko minuta.
Ulijte pileću juhu i dodajte lovorov list. Pustite da smjesa proključa, zatim smanjite vatru, pokrijte lonac i pustite da se krčka oko 20-30 minuta.
Dok se paprikaš krčka, pripremite noklice. U zdjeli pomiješajte jaja, brašno i prstohvat soli. Dodajte malo vode po potrebi kako biste dobili glatku smjesu.
Na kraju kuhanja paprikaša, pomiješajte sasstojke za njoke i žlicom oblikujte male noklice. Kuhajte noklice nekoliko minuta dok ne isplivaju na površinu.
Provjerite začine i prilagodite sol i papar prema ukusu. Poslužite paprikaš s noklicama topao, posipan svježim peršinom. Možete ga poslužiti uz kriške svježeg kruha ili kao samostalni obrok.