Kuharica /

Recept za ukusan paprikaš s noklicama

Image

Kako se priprema paprikaš s noklicama? Paprikaš s noklicama je savršena kombinacija variva sa tijestom. Ovako se priprema paprikaš s noklicama.

5.8.2023.
12:03
VOYO logo

Paprikaš s noklicama je jelo koje morate isprobati. U nastavku pronađite recept za pripremu ovog tradicionalnog jela.

Sastojci za paprikaš:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g pilećeg mesa, narezanog na manje komade
  • 2 velike glavice luka, sitno narezane
  • 2 paprike (crvena, zelena ili žuta), narezane na trakice
  • 2 rajčice, narezane na kockice
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice ulja (suncokretovo, maslinovo ili drugo po želji)
  • 2 žlice crvene paprike u prahu
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • 1 žličica ljute crvene paprike (po ukusu)
  • pola žličice kumina
  • 1 lovorov list
  • Sol i papar po ukusu
  • 1 l pileće juhe ili vode

Sastojci za noklice:

  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • Prstohvat soli
  • Malo vode (po potrebi)

Priprema paprikaša s noklicama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikom loncu zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno narezani luk i pržite ga dok ne postane staklast. Dodajte narezane komade pilećeg mesa i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pržite još minutu dok ne zamiriše.

Dodajte crvenu papriku u prahu, slatku crvenu papriku, ljutu crvenu papriku, kumin, sol i papar. Dobro promiješajte kako bi se začini ravnomjerno rasporedili. Dodajte narezane paprike i narezane rajčice. Promiješajte i pustite da se sve zajedno pirja nekoliko minuta.

Ulijte pileću juhu i dodajte lovorov list. Pustite da smjesa proključa, zatim smanjite vatru, pokrijte lonac i pustite da se krčka oko 20-30 minuta.

Dok se paprikaš krčka, pripremite noklice. U zdjeli pomiješajte jaja, brašno i prstohvat soli. Dodajte malo vode po potrebi kako biste dobili glatku smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju kuhanja paprikaša, pomiješajte sasstojke za njoke i žlicom oblikujte male noklice. Kuhajte noklice nekoliko minuta dok ne isplivaju na površinu.

Provjerite začine i prilagodite sol i papar prema ukusu. Poslužite paprikaš s noklicama topao, posipan svježim peršinom. Možete ga poslužiti uz kriške svježeg kruha ili kao samostalni obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo