Jedini recept za pac za junetinu koji će vam ikada trebati! Izvrsno je robustan i savršenog okusa pristaje uz bogatu junetinu. Nevjerojatno ga je lako napraviti i koristi osnovne sastojke koje vjerojatno već imate pri ruci.
Pac za junetinu je definitivno must have recept. Nema boljeg od pacane junetine, a bit će vam dovoljno svega sat vremena.
Sastojci za pac za junetinu:
- 1/4 šalice balzamičnog octa
- 1/4 šalice Worcestershire umaka
- 1/4 šalice soja umaka
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1 žlica dijon senfa
- 2 žličice meda
- 3 režnja češnjaka, mljevena (1 žlica)
- 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
- 1 žličica sušenog ružmarina (po želji)
- 200g junetine
Pac za junetinu priprema:
U zdjeli pomiješajte balzamični ocat, Worcestershire umak, soja umak, maslinovo ulje, dijon senf, med, češnjak, papar i ružmarin dok se dobro ne izmiješaju. Stavite junetinu u vrećicu koja se može zatvoriti.
Junetinu prelijte pacom, zatvorite vrećicu i istiskujte višak zraka. Prebacite pacanu junetinu u hladnjak i ostavite da se paca najmanje 30 minuta ili do 8 sati.